Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Δημητσάνα: Προβολή της ταινίας "Chinatown"

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, σας προσκαλεί στη θερινή προβολή της αμερικανικής ταινίας “Chinatown” (1974 – 130΄) του Ρόμαν Πολάνσκι, τη Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016, στις 21:00.


 
H ταινία που θα προβληθεί στον εξωτερικό χώρο του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης, εντάσσεται στο πλαίσιο του αφιερώματος τον Ιούλιο & τον Αύγουστο με τίτλο: ‘’ΒΡΑΔΙΕΣ 70’s ΜΕ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ’’.
 
 
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
 
 
 
Chinatown
(1974 – 130΄)
 
Ο Τζέικ Τζέι Τζέι Γκίτις,  ιδιωτικός ντετέκτιβ  με ειδίκευση στις υποθέσεις μοιχείας, προσλαμβάνεται από μια γυναίκα για να παρακολουθήσει το σύζυγό της, υπεύθυνο για την κατασκευή του συστήματος ύδρευσης του Λος Άντζελες,
για τον οποίο έχει υποψίες ότι διατηρεί εξωσυζυγικές σχέσεις.
Στην πορεία ο Τζέικ διαπιστώνει ότι έχει εμπλακεί σε μια επικίνδυνη υπόθεση συνομωσίας που σχετίζεται με το σύστημα παροχής νερού στην πόλη.
Η ταινία, που θεωρείται από πολλούς κριτικούς του κινηματογράφου ως μια από τις καλύτερες όλων των εποχών, έλαβε 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ μεταξύ των οποίων και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.
 
Tου Ρόμαν Πολάνσκι
με τους Τζακ Νίκολσον, Φέι Ντάναγουεϊ και Τζον Χιούστον 
 
 
Πληροφορίες:
 
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Υπηρεσία Μουσείων
Τ: 210 3256928
 
Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα
Τ.: 27950 31630 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.