Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Λακωνία: Έρχεται το "Orange Festival"!

Tο ORANGE FESTIVAL πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος στον νομό Λακωνίας από τις 15 Ιουλίου και για όλο το καλοκαίρι.

Η ιδέα γεννήθηκε από την επιθυμία του Προέδρου του Δ.Σ των Λακωνικών Κήπων, κ. Χρήστου Παπαδημητρακόπουλου, για μία ζωντανή, δραστήρια και δημιουργική Λακωνία.

Με κεντρικό μήνυμα "ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ" το φεστιβάλ διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα και Σπάρτης, παρουσιάζοντας ένα σύνολο πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών δράσεων, όλες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Μέχρι στιγμής, οι εκδηλώσεις έχουν την στήριξη των φορέων του νομού και κυρίως την συμμετοχή των παιδιών και των εφήβων, που διασκεδάζουν, μαθαίνουν και ψυχαγωγούνται μέσα από τις δράσεις. Έχουν, μεταξύ άλλων, ήδη πραγματοποιηθεί το Μουσικό και Θεατρικό Εργαστήρι στο Νέο Οίτυλο και το καφεδεσματοπωλείο ManiBella, Αγώνας Δρόμου σε συνεργασία με την κατασκήνωση Μητροπόλεως Σπάρτης, καθώς και Καθαρισμός της παραλίας Σελινίτσας σε συνεργασία με τον Ναυτικό όμιλο Λακωνίας, μια δράση οικολογικού προσανατολισμού, πολύ επιτυχής όπου όλα τα παιδιά συμμετείχαν στη φροντίδα του χώρου της παραλίας.  

Οι δράσεις και οι εκδηλώσεις, ενδεικτικά, που θα πραγματοποιηθούν στη συνέχεια του Orange Festival είναι:

Προσφέροντας Γλυκά και Χυμούς στον εορτασμό του Αγ. Παντελεήμονα 27/7

Οι μικροί μας εξερευνητές φυτεύουν πορτοκαλιές 29/7

Οι μικροί δρομείς στα Μικρά Βρεττάκεια, Kροκεές Λακωνίας 30/7

Δοκιμάζουμε  λιχουδιές από Πορτοκάλι στην Παραλία - Puga Beach Bar 1/8

Μουσική βραδιά ‘’Διάλογοι με πιάνο και σαξόφωνο’’ Χαλαρώνουμε και απολαμβάνουμε μουσικά ταξίδια... Κεντρική Πλατεία Σπάρτης 5/8

Ποδηλατοβόλτα με θέα το ηλιοβασίλεμα… 8/8

Ημερίδα υγιεινής διατροφής, ΜaniBella 10/8

Πίνουμε Lipton Cocktail με πορτοκάλι από τον mixologist της lipton bar 13/8, καθώς και άλλες μουσικές εκδηλώσεις, προβολές και ποικίλα θεματικά event.

 

Το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται διαρκώς. Τις ημερομηνίες των εκδηλώσεων μπορεί να βρει κανείς στο www.orange-festival.gr

 

 

Την οργανωτική επιτροπή αποτελούν 10 άτομα, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, για την υλοποίηση των δράσεων. Όλα τα έξοδα της διοργάνωσης αναλαμβάνει αποκλειστικά ο μεγάλος χορηγός, η εταιρία «ΛΑΚΩΝΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ».

 

Η συμμετοχή του κοινού στις προγραμματισμένες δράσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.