Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Αποθεώθηκε η Μαίρη Λίντα στο Ναύπλιο (PHOTOS/VIDEO)

Με παρατεταμένα χειροκροτήματα υποδέχθηκε ο κόσμος την μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια Μαίρη Λίντα στην Πρόνοια Ναυπλίου στην συναυλία για τις "Βραδιές Χιώτη 2016" που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.



Την Μαίρη Λίντα προσφώνησαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου Χρήστος Νταβάκος, ο Σωτήρης Μανός ως εμπνευστής των εκδηλώσεων προς τιμής του Μανώλη Χιώτη και ο Στέλιος Αρμάο που μίλησε για την ιστορία της Μαίρη Λίντα στο λαϊκό τραγούδι.


Η μεγάλη λαϊκή ερμηνεύτρια, παρά την τεράστια επιτυχία που έχει σημειώσει στο τραγούδι, παραμένει ένας απλός άνθρωπος ιδιαίτερα χαμηλών τόνων Αυτό που έχει καταφέρει η Μαίρη Λίντα, όλα αυτά τα χρόνια, είναι οι περισσότεροι στο χώρο της και όχι μόνο, να τη σέβονται με τη στάση της, το ήθος της και φυσικά τη μοναδική της φωνή.


Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού γεννήθηκε το 1935. Την πρώτη της εμφάνιση την έκανε το 1949 με το συγκρότημα του Κώστα Καπλάνη και από τότε η φωνή της ξεχώρισε. Όταν ήταν πολύ μικρή, οι γονείς της μετακόμισαν οικογενειακώς στην πρωτεύουσα. Και τότε, στα 8 της, ο Ορέστης Λάσκος την έβγαλε για πρώτη φορά στο θέατρο ως παιδί θαύμα.


Η σταδιοδρομία της άρχισε από τότε ενώ εκείνη σπούδαζε παράλληλα χορό στη σχολή Μοριάνωφ. Στη δισκογραφία άρχισε ουσιαστικά στην αρχή της δεκαετίας του΄50 και ο πρώτος της δίσκος είχε τίτλο "Το Πικρό Ποτήρι" του Κώστα Καπλάνη. Εκείνη την εποχή συνεργάστηκε με σχεδόν όλους τους συνθέτες του λαϊκού τραγουδιού.


Εκείνη την περίοδο γνωρίστηκε με τον Μανώλη Χιώτη, με τον οποίο αργότερα αποτέλεσαν ένα από τα πιο γνωστά δίδυμα της εποχής. Αργότερα παντρεύτηκαν όμως ο γάμος τους δεν διήρκεσε για πολύ. Στη δεκαετία του ΄60 έκανε πολλές επιτυχίες και πήρε το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ του Ε.Ι.Ρ. με το «Αθήνα κόρη του ουρανού» και ακολούθησε το πρώτο βραβείο με την "Απαγωγή" του Μίκη Θεοδωράκη.


Μετά το χωρισμό της με το Μανώλη Χιώτη συνέχισε την επιτυχημένη καριέρα της και τις εμφανίσεις της σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας. Τα τελευταία χρόνια περιόδευσε στην Ελλάδα ενώ κυκλοφόρησε βιβλίο με τη ζωή της με τίτλο "Μανώλης Χιώτης – Μαίρη Λίντα" σε επιμέλεια του Μάκη Δελαπόρτα.


Την εκδήλωση παρακολούθησαν, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μπουζαλάς, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Ρούτουλας, Χρήστος Μερμύγκης, Μαρία Ράλλη, Γιάννης Καζάς και πλήθος κόσμου από την Πρόνοια και όχι μόνο.

 

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ.

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.