Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Καλαμάτα: 2ο Φεστιβάλ Μουσικών Ντοκιμαντέρ

Το 2ο Φεστιβάλ Μουσικών Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας ανοίγει σήμερα τις πόρτες του στο πάρκο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, στις 9.15 μ.μ., με το ντοκιμαντέρ "Queens of sound" της Sandra Krampelhuber, και αμέσως μετά συναυλία με τους "Bandita me copo".

 

 

Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία των γυναικών σταρ της ρέγκε μουσικής στην ανδροκρατούμενη Τζαμάικα.

 

Σε σχετική συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χάρης Βγενής, η σκηνοθέτιδα και καλλιτεχνική διευθύντρια του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας Τζίνα Πετροπούλου και ο Αυστριακός δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου Lukas Maurer. Οπως ανέφεραν, το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ένα καλοκαιρινό 4ήμερο φεστιβάλ μουσικών ντοκιμαντέρ, το οποίο ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή. Το φεστιβάλ διοργανώνεται με τη συνεργασία του κριτικού κινηματογράφου Lukas Maurer από την Αυστρία ο οποίος θα προλογίσει τις ταινίες και θα συνομιλήσει με το κοινό. Η είσοδος είναι δωρεάν και οι προβολές καθημερινά ξεκινούν στις 9.15 μ.μ. Θα ακολουθεί 45λεπτη συναυλία με σχήματα της πόλης. 

 

Στη διάρκεια του τετραημέρου θα προβληθούν τα μουσικά ντοκιμαντέρ και θα παίξουν τα μουσικά σχήματα: Σήμερα: "Queens of sound" της Sandra Krampelhuber και συναυλία με τους "Bandita me copo". Αύριο: "Death Metal Angola" του Jeremy Xido. Η ιστορία ενός ζευγαριού της Σόνια και του Γουίλκερ, που η αγάπη τους για την death metal μουσική φέρνει ελπίδα στην πόλη που ζούνε το Huambo, αλλά και στην Ανγκόλα γενικότερα.

 

Σάββατο: "Looking for Sugarman" του Malik Bendjelloul και συναυλία με το συγκρότημα "Ηχος του Νότου". Η πολυβραβευμένη ταινία - φαινόμενο, που ξαφνιάζει και συγκινεί το κοινό σε όλες τις χώρες που προβλήθηκε, μας οδηγεί να ανακαλύψουμε τον πιο άγνωστο - διάσημο μουσικό στον κόσμο, τον Σίξτο Ροντρίγκεζ.

 

Κυριακή: "Elektro Moskva" των Dominik Spritzendorfer και Elena Tikhonova και συναυλία με τους "Juke box". Μία βραβευμένη επίσης ταινία για τη γέννηση της ηλεκτρονικής μουσικής στη Ρωσία. 

 

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.