Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Μια υπέροχη βραδιά τιμής σε ένα "κόσμημα" με διεθνή έπαινο!PHOTOS/VIDEO

Η τιμητική εκδήλωση για το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας πραγματοποιήθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία σηματοδοτώντας έτσι τη λήξη του Φεστιβάλ Τρίπολης 2016.

 

Στην  βραδιά Τιμής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας συμμετείχε πλήθος κόσμου που κατέφθασε από νωρίς καθώς το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε περιήγηση και γνωριμία με τα μοναδικά εκθέματα του Μουσείου και τη διαδραστική αφηγηματική του δομή.

 

Αυτό έκανε τους περιηγητές να εκφράσουν τα αισθήματα αγάπης, συγκίνησης και σεβασμού "για το δικό μας" υποδειγματικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας, το οποίο τον Απρίλη του 2016 βραβεύτηκε «με την ύψιστη αναγνώριση για εξέχοντα επιτεύγματα" από την Κριτική Επιτροπή του European Museum Forum στο San Sebastian / Donostia της Ισπανίας.

 

Ένα μικρό κόσμημα της περιφέρειας που αφηγείται την ιστορία της γέννησης και της εξέλιξης της ισχυρότερης πόλης της αρχαίας Αρκαδίας, της Τεγέας.

 

Την εξαιρετική αυτή βραδιά ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, μίλησε για τη σημασία της βράβευσης του Μουσείου της Τεγέας αλλά και για την σημαντικότητα του πολιτισμού στις μέρες μας. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην προσφορά της δρ Άννα Βασιλική Καραπαναγιώτου - Οικονομοπούλου, προϊσταμένης εδώ και έξι χρόνια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, όπου και της απένεμε τιμητική πλακέτα για το σημαντικό έργο της.

 

Στη συνέχεια της βραδιάς ακολούθησε μουσική εκδήλωση,  την οποία πλαισίωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης σε τραγούδια μεγάλων συνθετών με τους ακόλουθους συντελεστές:

 

Τραγούδι:Παπαντωνίου Παναγιώτης

Πιάνο: Μιχαλόπουλος Γεώργιος

Σαξόφωνο Άλτο: Χρονοπούλου Λίλα

Διεύθυνση Φιλαρμονικής: Κωστούρος Σωτήριος

 

 

 

 

 

 

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.