Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Μήνυμα για συντονισμό του πολιτιστικού έργου στην Τρίπολη

Συνεδρίασε για δεύτερη φορά η Επιτροπή μακροχρόνιου στρατηγικού σχεδιασμού πολιτιστικής ανάπτυξης του Δήμου Τρίπολης.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση της Επιτροπής μακροχρόνιου στρατηγικού σχεδιασμού πολιτιστικής ανάπτυξης του Δήμου Τρίπολης, παρουσία του Δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Προέδρου της Επιτροπής Σπύρου Βρέντα.

Στη προγραμματισμένη συνεδρίαση έδωσαν το παρών όλα τα μέλη της Επιτροπής, που αποτελείται από εκπροσώπους των πολιτιστικών φορέων της πόλης, ιδρυμάτων και προσωπικότητες. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τονίστηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη συντονισμού του πολιτιστικού έργου στην Τρίπολη, η δημιουργία μηχανισμού κοινής και αποτελεσματικής προβολής της δουλειάς που γίνεται στον τομέα του πολιτισμού τόσο από τα κοινωνικά σχήματα όσο και από το Δήμο.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τρόπο με τον οποίο η Τρίπολη αλλά και η Αρκαδία γενικότερα, θα αρχίσουν να αποκτούν αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά στο χώρο της πολιτιστικής δημιουργίας. Βασικός ρόλος της Επιτροπής είναι να ανοίξει ένα μεγάλο κύκλο διαβούλευσης με τους ανθρώπους και τους φορείς του πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο και να προτείνει έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό για την πολιτιστική ανάπτυξη.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης τόνισε, πως το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τις πολιτιστικές υποδομές της πόλης, ενώ υπογράμμισε πως από τώρα θα πρέπει να αρχίσει ο σχεδιασμός για την φιλοξενία των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Δήλωσε πως η εμπειρία που έχει μείνει στο Δήμο αλλά και στους φορείς της πόλης από την περίοδο της υποψηφιότητας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης είναι σημαντική και πως μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη θα γίνει και η δημόσια ανακοίνωση του απολογισμού της προσπάθειας αυτής.

Τα μέλη της Επιτροπής υποδέχτηκαν πολύ θετικά τόσο τη διάθεση συνεργασίας και ουσιαστικής λειτουργίας του νέου αυτού οργάνου του Δήμου Τρίπολης, συνεισέφεραν με ιδέες ενώ δεσμεύτηκαν μέσα στο επόμενο διάστημα να μεταφέρουν συγκεκριμένες προτάσεις προς την Επιτροπή με βάση μια σειρά από θέματα που έθεσε ο Δήμος Τρίπολης.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας της Επιτροπής και θα συσταθούν θεματικές Ομάδες Εργασίας με βάση πολιτιστικά αντικείμενα που πρέπει να μελετηθούν, για να μπορέσει η Επιτροπή πιο εύκολα να ολοκληρώσει τις κατευθυντήριες γραμμές της για τον στρατηγικό σχεδιασμό.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.