Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ανοικτός για το κοινό ο αρχαιολογικός χώρος του Ορχομενού

Βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από την Τρίπολη και η είσοδος, σύμφωνα με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, είναι ελεύθερη με ωράριο λειτουργίας 8:00 – 15:30.



Ο Ορχομενός αποτέλεσε μια ισχυρή πόλη – ακρόπολη της αρχαίας Αρκαδίας. Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στο αρχαίο θέατρο, με την πανοραμική θέα στον κάμπο του Λεβιδίου και της Κανδήλας και να γνωρίσει τα μνημεία της Αγοράς, του δημόσιου χώρου για τις εμπορικές, πολιτικές και θρησκευτικές λειτουργίες της πόλης.

Ακόμη, μπορεί κανείς να δει το ιερό της Αρτέμιδος Μεσοπολίτιδος, της προστάτιδος θεάς της πόλης, με το ναό και το βωμό. Στον αρχαιολογικό χώρο λειτουργεί χώρος στάθμευσης οχημάτων και υποδομές για την εξυπηρέτηση επισκεπτών (διαδρομές, ειδικό αμαξίδιο για ΑΜΕΑ, ενημερωτικές πινακίδες, πινακίδες γραφής Braille, σημεία στάσης και ανάπαυσης, ενημερωτικά φυλλάδια, ψύκτης, WC).

Η περιήγηση στο χώρο γίνεται μέσα σε ένα μοναδικής φυσικής ομορφιάς φυσικό τοπίο, με ομαλή πεζοπορία διάρκειας 45’ περίπου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.