Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Κινηματογραφική ταινία για την Άλωση της Τρίπολης

 

Eντυπωσιακές εικόνες, βγαλμένες  μέσα από τις  πιο ένδοξες σελίδες της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε χθες στο κάστρο Ζαφειρόπουλων του Παραλίου 'Αστρους, όπου πραγματοποιείται  μέρος των γυρισμάτων της ταινίας "Άλωση", που θα αναφέρεται, φυσικά, στην Άλωσης της Τρίπολης από τους επαναστάτες, υπό την ηγεσία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

 

 

Η παραγωγή μοιάζει προσεγμένη και  η συμμετοχή πολλών εθελοντών, κυρίως  μελών πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, ελπιδοφόρα.

 

Ευελπιστούμε πως θα δημιουργηθεί ένα αξιόλογο κινηματογραφικό έργο, προορίζεται άλλωστε να αποτελέσει κορωνίδα  των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Άλωση.

 

Ωστόσο, ας μας επιτραπεί μια παρατήρηση: Δεν είναι και πολύ ρεαλιστικό ή, αν προτιμάτε, νατουραλιστικό να βλέπουμε επαναστατικά στρατεύματα της εποχής εκείνης με παραδοσιακές στολές στην..."τρίχα", σα να βγήκαν πριν από λίγο εκ του καθαριστηρίου/σιδερωτηρίου...

 

Ξέρουν καλύτερα από εμάς, σίγουρα, οι συντελεστές της ταινίας και θα φροντίσουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Παράδειγμα προς....αποφυγή: Ο ανοικονόμητος "Παπαφλέσσας" του Eρρίκου Ανδρέου, ειδικά όσον αφορά τις σκηνές μάχης....

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.