Πολιτισμος

winamp wmp real qt

Πολιτιστική εκδήλωση στην Αρχαία Μαντινεία

Ο Σύλλογος Αγιοπετρίτικη Πολιτισμική Διαδρομή και η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία με τη στήριξη του Μαντινειακού Συνδέσμου πραγματοποιούν  Εκδρομική επίσκεψη -ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μαντινείας και στην Αγία Φωτεινή Μαντινείας.

 

Mε τον τίτλο "ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ –ΔΙΑΛΟΓΟΙ" :  Αρχαιότητα, Βυζάντιο, Νεώτερη παράδοση, Αρχιτεκτονική αντίληψη του 20ου αιώνα. Όλο το συνεχές Αρκαδικό ιδεώδες. 

 

Ένα αρχιτεκτονικό σύγχρονο έργο που εκφράζει την συνέχεια και τη διαχρονικότητα του ελληνικού πνεύματος : Ιερός Ναός Αγίας Φωτεινής, Μνημείο Μαντινιέων, Φρέαρ Αγ. Φωτεινής. Μια πολυσύνθετη δημιουργία του αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Παπαθεοδώρου που υλοποίησε ο Μαντινειακός Σύνδεσμος.  

 

Η εκδήλωση είναι ένα μουσικοποιητικό δρώμενο κίνησης, λόγου, μουσικής. Μέσα από τον λόγο και τη μουσική γίνεται ο συνδετικός διάλογος με τον αρχαιολογικό χώρο. Η εκδήλωση ξεκινάει από το Αρχαίο θέατρο Μαντινείας  και ως περίπατος  περνάει από το Ηρώον Μαντινείας, το φρέαρ της Αγ. Φωτεινής και τερματίζει στην  αυλή του ναού.

 

Η Εκδήλωση πραγματοποιείται την  Παρασκευή, στις  18 Αυγούστου 2017, από ώρα  18:30 (6.30 μ.μ.)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.