Πολιτισμος

winamp wmp real qt

Πολιτιστική εκδήλωση στην Αρχαία Μαντινεία

Ο Σύλλογος Αγιοπετρίτικη Πολιτισμική Διαδρομή και η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία με τη στήριξη του Μαντινειακού Συνδέσμου πραγματοποιούν  Εκδρομική επίσκεψη -ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μαντινείας και στην Αγία Φωτεινή Μαντινείας.

 

Mε τον τίτλο "ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ –ΔΙΑΛΟΓΟΙ" :  Αρχαιότητα, Βυζάντιο, Νεώτερη παράδοση, Αρχιτεκτονική αντίληψη του 20ου αιώνα. Όλο το συνεχές Αρκαδικό ιδεώδες. 

 

Ένα αρχιτεκτονικό σύγχρονο έργο που εκφράζει την συνέχεια και τη διαχρονικότητα του ελληνικού πνεύματος : Ιερός Ναός Αγίας Φωτεινής, Μνημείο Μαντινιέων, Φρέαρ Αγ. Φωτεινής. Μια πολυσύνθετη δημιουργία του αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Παπαθεοδώρου που υλοποίησε ο Μαντινειακός Σύνδεσμος.  

 

Η εκδήλωση είναι ένα μουσικοποιητικό δρώμενο κίνησης, λόγου, μουσικής. Μέσα από τον λόγο και τη μουσική γίνεται ο συνδετικός διάλογος με τον αρχαιολογικό χώρο. Η εκδήλωση ξεκινάει από το Αρχαίο θέατρο Μαντινείας  και ως περίπατος  περνάει από το Ηρώον Μαντινείας, το φρέαρ της Αγ. Φωτεινής και τερματίζει στην  αυλή του ναού.

 

Η Εκδήλωση πραγματοποιείται την  Παρασκευή, στις  18 Αυγούστου 2017, από ώρα  18:30 (6.30 μ.μ.)

 

Σχόλια