Πολιτισμος

winamp wmp real qt

Οικονομική ενίσχυση για τη διάσωση του καμπαναριού της Αγίας Κυριακής

Ο Ιερός Ναός της Αγίας Κυριακής Λεωνιδίου έχει κτιστεί το έτος 1714 και αποτελεί το παλαιότερο θρησκευτικό μνημείο του ιστορικού οικισμού Λεωνιδίου και έχει ανακηρυχτεί από το Υπουργείο Πολιτισμού Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο.

 

Το καμπαναριό του Ιερού Ναού έχει υποστεί σοβαρές βλάβες από το σεισμό 6,3 Ρίχτερ στις 6-1-2007 και υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει, γιατί σύμφωνα με αυτοψία που έκαναν οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Αρχαιολογίας Αρκαδίας, παρουσιάζει ρωγμές, σκασίματα και παρατηρείται μετατόπιση μαρμάρων. Το καμπαναριό είναι μαρμάρινο και έχει κτιστεί το 1867 από Τηνιακούς μαστόρους. 

 

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού με την αριθμό 3/1-10-2017 Πράξη αποφάσισε να προχωρήσει στην ανακατασκευή του καμπαναριού και κάνει ενέργειες να ενταχθεί η σχετική δαπάνη στο πρόγραμμα "Διάσωσης μνημείων πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς" της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Παράλληλα έχει αναθέσει σε αρχιτέκτονα και μηχανικό να εκπονήσουν αρχιτεκτονική και στατική μελέτη και να επιβλέψουν το έργο έναντι αμοιβής 8.000,00 ευρώ.

 

Διαβάστε την έκκληση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού ΕΔΩ.

Πηγή: lewnidion.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.