Ροη Ειδησεων

Συναυλία Μπαρόκ από το ωδείο Τρίπολης

Τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στον ναό του Αγίου Βασιλείου στις 19:30.



Το Ελληνικό Ωδείο Παράρτημα Τρίπολης πραγματοποιεί Συναυλία Μπαρόκ τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 19:30 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Συμμετέχουν:

Λούση Γεωργιάδη, Καθηγήτρια πιάνου
Ελένη Λυγιά, Σοπράνο
Αθανάσιος Μουρλάς, Βιολί

Λούση Γεωργιάδη

Γεννήθηκε στην πόλη Τσερκέσσκ της περιφέρειας Σταυρούπολης της Ρωσίας. Άρχισε να σπουδάζει μουσική στην ηλικία των 6 ετών. Στην ηλικία των 16 ετών κατέλαβε την 1η θέση στον περιφερειακό διαγωνισμό πιάνου. Στα 19 της χρόνια έδωσε το πρώτο ατομικό ρεσιτάλ.

Σπούδασε στο Κονσερβατόριο του Σεργκέι Ραχμάνινοβ, υπό την καθοδήγηση του Ρώσου Πιανίστα Αλεξάντρο Ζαϊντεντρέγερ. Στον διαγωνισμό πιάνου που διεξήχθη το 1984 στην πόλη Ροστόβ, κατέκτησε το βραβείο για την καλύτερη ερμηνεία των έργων του Ι. Σ. Μπαχ. Έλαβε το Δίπλωμα Πιάνου, Αντίστιξης και Φούγκας με τιμητική διάκριση.

Εργάστηκε ως Καθηγήτρια Πιάνου, Συνοδείας και Μουσικής Δωματίου στο Κολέγιο Μουσικής της πόλης Μαχατσκάλα, πρωτεύουσας της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν. Στην ηλικία των 35 ετών νίκησε στον διαγωνισμό πιανιστών για τη θέση σολίστ στο Concert Hall της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν.
Από το 1997 διαμένει μόνιμα στην Τρίπολη. Από τον Σεπτέμβριο του 2006 διατελεί Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Ωδείου Παραρτήματος Τρίπολης.

Ελένη Λυγιά

Σοπράνο. Γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Σπουδές στο Ελληνικό Ωδείο Τρίπολης πιάνο και θεωρητικά. Κάτοχος διπλώματος Μονωδίας με εμφανίσεις σε πόλεις της Ελλάδας. Απόφοιτος του τμήματος Μουσικών σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Έχει διατελέσει διευθύντρια της παιδικής χορωδίας «Ορφέας Τρίπολης». Συμμετείχε ως ενεργό μέλος σε Master Class με την R. Cabaivanska (2008). Ενεργό μέλος στη χορωδία της Δεή καθώς και της Fons Musicalis.

Συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεχείς παραγωγές όπερας από το 2007 (Turandot – Tanhauser – Norma – Requiem Mozart – Cavaleria Rusticana – Pagliacci – Der Flienger Hollander).

Θανάσης Μουρλάς

Γεννήθηκε στην Τρίπολη και εκεί πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολιού. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, από το οποίο αποφοίτησε με δίπλωμα βιολιού και βαθμό Άριστα παμψηφεί.

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια βιολιού με καθηγητές διεθνούς φήμης, όπως Z. Bron, S. Kraftsenko, L. David. Ως σολίστ έχει εμφανιστεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας σε ατομικά ρεσιτάλ, καθώς και σχήματα μουσικής δωματίου. Είναι κάτοχος πτυχίου Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας.

Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Τρίπολη ως καθηγητής βιολιού στο Μουσικό Σχολείο, στο Ελληνικό Ωδείο Παράρτημα Τρίπολης και στο Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.