Ροη Ειδησεων

Εκδήλωση για την αποκατάσταση του ναού Αγ. Νικολάου Νέας Φιγαλείας

Θα λάβει χώρα στο δημαρχείο Φιγαλείας την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα.


Μια σπουδαία για τη Νέα Φιγαλεία εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Δημαρχείο Φιγαλείας την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα.

Η εκδήλωση αφορά την κεντρική, ιστορική και μεγάλης σημασίας εκκλησία της περιοχής, τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου από το πως χτίστηκε, ποιοι τον έχτισαν και σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα καθώς όπως έχει γίνει γνωστό η εκκλησία μετά τον σεισμό του Φεβρουαρίου του 2016 έχει σταματήσει να λειτουργεί εξαιτίας των ζημιών που έχει υποστεί.

Επίσης θα παρουσιαστεί επίσημα και για πρώτη φορά, η μελέτη και το έργο αποτύπωσης του ναού, από καθηγητές και φοιτητές του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδος που είχε ξεκινήσει το Καλοκαίρι του 2015.

Αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια μέχρι και σήμερα η Κίνηση Πολιτών Άνθη της Πέτρας, μια κοινότητα ανθρώπων, μελετητών, επιστημόνων και εθελοντών που ανακαλύπτουν και αποκαλύπτουν κάθε έργο των ξακουστών σε όλη την Ελλάδα, λαγκαδιανών πετροχτιστάδων.

Στην εκδήλωση αυτή θα ενημερωθούν και οι πολίτες της περιοχής για την εξέλιξη των εργασιών ανακατασκευής του ναού, το κόστος καθώς και τις ενέργειες που γίνονται.

Προσκεκλημένοι βουλευτές, αξιωματούχοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δήμων της Ηλείας, της Αχαίας και της Αρκαδίας, εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας & Ολυμπίας, καθηγητές διεθνούς φήμης όπως ο σπουδαίος ιστορικός Αργύρης Πετρονώτης από το Α.Π.Θ καθηγητές και φοιτητές από το Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδος, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της Ηλείας και της Αρκαδίας καθώς και απλοί πολίτες αναμένεται να δώσουν το παρών στην εκδήλωση, καθώς ο συγκεκριμένος ναός αποτελεί τμήμα και κομμάτι της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Επαρχίας Ολυμπίας.

Η εκδήλωση αποτελεί μια διαπεριφερειακή συνεργασία των Νομών Ηλείας - Αρκαδίας & Αχαίας, τελεί υπό την αιγίδα της Τοπικής Κοινότητας Νέας Φιγαλείας καθώς και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου ενώ υποστηρίζεται από την Κίνηση Πολιτών Άνθη της Πέτρας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Φιγαλείας καθώς και το Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδος.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.