Ροη Ειδησεων

Ο Θάνατος σου..."πάει" πολύ

 

O Θάνατος κάνει..."καλό" στην αγγλική μουσική βιομηχανία!

Στο υψηλότερο επίπεδό τους εδώ και 25 χρόνια έφτασαν οι πωλήσεις δίσκων βινυλίου στη Βρετανία το 2016, κυρίως χάρη στην επιτυχία που σημείωσαν τα άλμπουμ του Ντέιβιντ Μπόουι, ανακοίνωσε η BPI, η οποία εκπροσωπεί τη μουσική βιομηχανία.

 

 

Περισσότερες από 3,2 εκατομμύρια συλλογές σε βινύλιο πωλήθηκαν το 2016, καταγράφοντας το καλύτερο ποσοστό από το 1991 (+53% σε σχέση με το 2015).

 

Οι πωλήσεις ανέδειξαν σε καλλιτέχνη της χρονιάς τον Ντέιβιντ Μπόουι, ο οποίος πέθανε τον Ιανουάριο, με πέντε συλλογές του να εισέρχονται στο Top 30 των πωλήσεων άλμπουμ βινυλίου. 

 

Η τελευταία του συλλογή, Blackstar, ήταν το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις.

 

Τουλάχιστον 30 τίτλοι δίσκων πωλήθηκαν σε περισσότερα από 10.000 αντίγραφα έκαστος, έναντι μόνον 10 τίτλων το 2015.

 

Η καλή αυτή πορεία του βινυλίου οφείλεται κυρίως στον ενθουσιασμό που δείχνουν οι νέες γενιές, αυτές που γεννήθηκαν μεταξύ των δεκαετιών του 1980 και του 2000.

 

Η αγορά μουσικής πηγαίνει καλά στο σύνολό της, επισημαίνει εξάλλου η BPI, με 123 εκατομμύρια άλμπουμ να έχουν πωληθεί με τη μορφή δίσκου ή CD ή να τα έχουν κατεβάσει στο Ίντερνετ το 2016, σημειώνοντας αύξηση 1,5% σε σχέση με το 2015.

 

Aντίστοιχα, στην Ελλάδα, η κρίση φαίνεται να κατακρημνίζει τη μουσική..."βιοτεχνία", καθώς το μόνο που αυξάνεται είναι το downloading (κατέβασμα) απ' το διαδίκτυο.

 

Οπωσδήποτε, όμως η ελληνική μουσική δεν διαθέτει Bowie, ούτε κατά διάνοια ενώ και τα μουσικά γούστα της ημεδαπής νεολαίας, δείχνουν να έχουν πάρει την κάτω βόλτα από χρόνια, κυρίως λόγω του χαμηλού επιπέδου της προβαλλόμενης μουσικής, τόσο απ' την τηλεόραση όσο κι απ' το ραδιόφωνο.

(Με στοιχεία από ΑΠΕ/Reuters)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.