Ροη Ειδησεων

Τί γύρευε ο Τζον Στάμος στο Αρτεμίσιο; (photos)

On camera οδοιπορικό στο χωριό απ' όπου κατάγεται ο χολιγουντιανός σταρ!



Είδωλο των εφήβων τη δεκαετία του '80, ένας από τους πιο αγαπημένους Ελληνοαμερικανούς σταρ του Χόλιγουντ αλλά και ο πιο όμορφος Ελληνας του κόσμου σύμφωνα με τον Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζον Στάμος επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για τα γυρίσματα μιας ταινίας-ντοκιμαντέρ για τη ζωή του καταγράφοντας παράλληλα την ιστορία της οικογένειάς του.

Για μια ολόκληρη εβδομάδα ο διάσημος ηθοποιός ανέβαζε στα social media φωτογραφίες από μνημεία και ομορφιές της χώρας μας, τα οποία συνόδευαν άκρως κολακευτικά σχόλια για τον ελληνικό πολιτισμό, και όπως ήταν φυσικό το Διαδίκτυο πήρε φωτιά ενώ η Ελλάδα ανακάλυψε τον καλύτερο διαφημιστή της...

Τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες θαυμαστές του ανά τον κόσμο καθώς και ο Τύπος αναρωτιούνται για τον λόγο της επίσκεψής του μέσα στο καταχείμωνο. Εκείνος τους απάντησε με νέες φωτογραφίες, χωρίς όμως να τους δώσει την παραμικρή πληροφορία.



Το «Εθνος της Κυριακής» κατάφερε να μιλήσει με ανθρώπους που συνάντησαν τον σταρ, οι οποίοι αποκάλυψαν ότι ο Τζον Στάμος, στο πλαίσιο αφιερώματος στη ζωή του, πραγματοποίησε ένα on camera οδοιπορικό στην Ελλάδα και κυρίως στο Αρτεμίσιο Αρκαδίας, γνωστό και ως Κακούρι, το χωριό από το οποίο κατάγεται ο παππούς του Γιάννης Σταματόπουλος.

Τον Στάμο συνόδευε μεγάλο συνεργείο καθώς και σωματοφύλακες.

Τα γυρίσματα εκτός από το Αρτεμίσιο περιλαμβάνουν μνημεία και αξιοθέατα της Αθήνας και διαφόρων ακόμα περιοχών της Ελλάδας, η οποία προβάλλεται με τον καλύτερο τρόπο.

Ομως ανέκαθεν ο Ελληνοαμερικανός σταρ αποτελούσε ζωντανή διαφήμιση της χώρας μας. Είναι γνωστό πως στη σειρά που τον καθιέρωσε, το «Full Ηouse», εκείνος πρότεινε στον σεναριογράφο να του δώσει το όνομα Τζέσι Κατσόπολις θέλοντας -όπως ο ίδιος είχε δηλώσει- "να μάθει ο κόσμος πως έχω ελληνικές ρίζες".

Ο 53χρονος ηθοποιός, ο οποίος σήμερα εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στους γοητευτικότερους άνδρες του πλανήτη, έφτασε στην Αθήνα πριν από περίπου 10 ημέρες και αρχικά κατέλυσε σε πολυτελές ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος.

Εγιναν viral

Ολα ξεκίνησαν όταν το περασμένο Σάββατο και καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ο Στάμος ανέβαζε φωτογραφίες στα social media από την ελληνική πρωτεύουσα, από το Αρτεμίσιο και από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου οι οποίες έγιναν viral.

Ετσι φωτογραφήθηκε στην Ακρόπολη ανήμερα της γιορτής του γράφοντας: "πατρίδα#η ημέρα της γιορτής μου#Γιάννης". Στην επόμενη φωτογραφία ατενίζει τον Παρθενώνα σχολιάζοντας: "Εξακολουθώ να πιστεύω στην ειρήνη, την αγάπη και την κατανόηση. Καληνύχτα, Ελλάδα".


Ακολουθούν ακόμα κάποιες εικόνες του στον Ιερό Βράχο, στην Εθνική Βιβλιοθήκη, με τους εύζωνες στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, με την ελληνική σημαία, αλλά και στη σουίτα του ξενοδοχείου να απολαμβάνει το πρωινό του. Μετά την Αθήνα, σειρά είχε η Πελοπόννησος.

Στο Λεβίδι, την όμορφη κωμόπολη της Αρκαδίας, ο ηθοποιός ποζάρει μπροστά από το άγαλμα του Αναγνώστη Στριφτόμπολα (ανιψιός του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και ήρωας της Επανάστασης του 1821).

Ακολουθεί μια φωτογραφία του από την περιοχή του Ναυπλίου και στη συνέχεια από το Αρτεμίσιο, τον τόπο καταγωγής του. Πρόκειται για ένα χωριό 300 κατοίκων, το οποίο απέχει 20 χιλιόμετρα από την Τρίπολη.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται η πρώτη εξαδέλφη του πατέρα του, Κωστούλα, να τον φιλά στο μάγουλο και εκείνος να χαμογελά γράφοντας δίπλα μία μόνο λέξη: "Οικογένεια".

Η επόμενη εικόνα είναι εξίσου συγκινητική, ο Στάμος περπατά κατά μήκος του μαντρότοιχου που περιβάλλει το κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου όπου είναι θαμμένοι οι πρόγονοί του.


Κάτοικος του Αρτεμισίου δήλωσε στο Εθνος της Κυριακής: "Ηρθε το πρωί της περασμένης Πέμπτης και συνοδευόταν από ένα συνεργείο και σωματοφύλακες. Μαζί του ήταν η θεία του Κωστούλα και κάποιοι ακόμα συγγενείς του.

Πήραν πλάνα του Τζον στο πατρικό της οικογένειάς του, να περπατά στην πλατεία, να μιλά με τους κατοίκους, και σε διάφορα ακόμα σημεία.

Μας είπαν πως γυρίζουν ένα είδος ταινίας που αναφέρεται στη ζωή και τις ρίζες του.

Ηταν πολύ καταδεκτικός και γελαστός, μιλήσαμε στα αγγλικά και μας ρώτησε για κάποιους συγγενείς του αν βρίσκονται ακόμα στη ζωή. Κάθισε αρκετά και έφυγε από το χωριό αργά το απόγευμα".

Ο παππούς του, Γιάννης Σταματόπουλος, παντρεύτηκε μια κοπέλα από το Μερκοβούνι Αρκαδίας και σε νεαρή ηλικία μετανάστευσε στην Αμερική.

Εγκαταστάθηκε στην Καλιφόρνια, όπου μαζί με τους συγγενείς του και κυρίως με τον συνονόματο ανιψιό του Γιάννη δημιούργησαν φάρμες στις οποίες καλλιεργούσαν ντομάτες και άλλα αγροτικά προϊόντα.

Στη συνέχεια μετέφεραν τις καλλιέργειές τους και στο Μεξικό. Κάποια στιγμή η οικογένεια άλλαξε το επίθετό της στο πιο σύντομο Στάμος.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Αρτεμισίου, Κωνσταντίνος Νάγος, δήλωσε «Εθνος»: "Μέλη της οικογένειάς του επισκέπτονται τα καλοκαίρια το χωριό, το οποίο αγαπούν πολύ.

Ο παππούς του, Γιάννης Σταματόπουλος, έχει κάνει δωρεά το καμπαναριό και το ρολόι που κοσμεί τον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ ο θείος του έχει δωρίσει όλον τον εξοπλισμό του πολιτιστικού συλλόγου μας".


Ο πατέρας του Τζον Στάμος, Μπιλ, γεννήθηκε στις ΗΠΑ και διατηρούσε εστιατόρια φαστ φουντ στο Orange County της Καλιφόρνια. Η μητέρα του ήταν μια καλλονή ιρλανδικής καταγωγής, που είχε εργαστεί στα νιάτα της ως φωτομοντέλο.

"Εβαζα λίγο Ελλάδα"   

Ο Τζον μεγάλωσε σε μια αγαπημένη οικογένεια και ήταν πολύ συνδεδεμένος με τον πατέρα του: "Μου έδωσε αυτήν τη μεγάλη αγάπη που οι Ελληνες γονείς ξέρουν να δίνουν στα παιδιά τους. Αυτή η φροντίδα μετατράπηκε σε αυτοπεποίθηση που με βοήθησε πολύ στην καριέρα μου. Ολη μου η προσωπικότητα έχει επηρεαστεί από το ελληνικό στοιχείο.

Ο,τι κι αν έκανα στη ζωή μου έβαζα και λίγο Ελλάδα μέσα του..." είχε αναφέρει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του. Το 1982, στα 19 του χρόνια, έκανε το ντεμπούτο του στο σίριαλ "General Hospital", όπου και παρέμεινε ως το 1984 κερδίζοντας μία υποψηφιότητα για βραβείο ΕΜΜΥ.

Ο πατέρας του αρχικά δεν πίστευε πως θα τα κατάφερνε στο Χόλιγουντ και έτσι κάθε Σαββατοκύριακο τον υποχρέωνε να εργάζεται στο εστιατόριο προκειμένου να έχει εξασφαλισμένο μέλλον. Πολλοί από τους πελάτες έμεναν τότε με το στόμα ανοιχτό βλέποντας τον γνωστό ηθοποιό σε ρόλο σερβιτόρου.

Η μεγάλη καταξίωση ήρθε με το "Full Ηouse" (παιζόταν από το 1987 ως το 1995), το οποίο στην Ελλάδα προβλήθηκε με τον τίτλο "Τρελή οικογένεια".

Το 2015 η σειρά επέστρεψε ως "Fuller House" στη διαδικτυακή ψυχαγωγική πλατφόρμα Netflix και ο Τζον Στάμος ανέλαβε τον ρόλο του παραγωγού της.

Σήμερα ο Ελληνοαμερικανός σταρ αποτελεί μία από τις πιο εμπορικές και καταξιωμένες φιγούρες της αμερικανικής τηλεόρασης. Ο ίδιος όμως ακόμα και την επαγγελματική του επιτυχία την αποδίδει στον πατέρα του:

"Εξαιτίας της πειθαρχίας που εκείνος είχε στη δουλειά του έμαθα να είμαι επαγγελματίας, να φτάνω νωρίς στα ραντεβού μου και να γνωρίζω τα όριά μου.

Επίσης, τον θυμάμαι να μου λέει: ''Τζον, στη δουλειά σου να συμπεριφέρεσαι στον επιστάτη με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφέρεσαι στον παραγωγό''" είχε δηλώσει ο Στάμος, ο οποίος υπήρξε για επτά χρόνια παντρεμένος με την ηθοποιό και μοντέλο Ρεμπέκα Ρομέιν.

Φεύγοντας από τη χώρα μας, έγραψε στον λογαριασμό του στα social media:

"Τόσες πολλές ιστορίες σε αυτά τα όμορφα ελληνικά πρόσωπα. Αφήνω ένα κομμάτι της καρδιάς μου, αλλά θα επιστρέψω για ακόμη περισσότερα. Σε ευχαριστώ, Ελλάδα, και όλους τους νέους φίλους μου".

Πηγή: Εθνος της Κυριακής

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.