Ροη Ειδησεων

Φιλολογικό μνημόσυνο για τον Θ. Κολοκοτρώνη (photos)

Επ' ευκαιρία της συμπληρώσεως 174 χρόνων απ' το θάνατο του πιο διάσημου ήρωα της επαναστάσεως του 1821, η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας τίμησε τον "Γέρο του Μωρηά", όπως του αξίζει.

 

Καταρχάς, με την τέλεση Αρχιερατικού μνημοσύνου σήμερα το πρωί, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου κ. Αλεξάνδρου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου.

Το απόγευμα, στον ίδιο χώρο, έγινε και φιλολογικό μνημόσυνο προς τιμήν του αειμνήστου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, κατά το οποίο ο ιστορικός και συγγραφέας, κ. Γιώργος Πραχαλιάς ανέπτυξε σε ομιλία του το θέμα : "Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ως εθνική κληρονομιά".

Η εκδήλωση έκλεισε με την απόδοση δημοτικού τραγουδιού για τον ηρωισμό και την φιλοπατρία των Κολοκοτρωναίων απ΄τον Ιεροψάλτη Λαμπαδάριο του Μητροπολιτικού μας Ναού, κ. Δημήτρη Καραχάλιο.

Να σημειώσουμε πως, εκτός του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, στην εκδήλωση χοροστάτησε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, κ.Θεόκλητος.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.