Ροη Ειδησεων

Σημαντική διάλεξη του διαπρεπή επιστήμονα Μπεχράκη στην Τεγέα

“Επίκαιρα θέματα δημόσιας υγείας: πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και εμβολιασμός”, το θέμα ομιλίας από το Ιδρυμα Στασινόπουλος.



Η Ιατρική σε διεθνές επίπεδο κοινωνικοποιείται καθημερινά και με εντυπωσιακά ταχείς ρυθμούς. Το νοσοκομειοκεντρικό μοντέλο και ο αυστηρός ρόλος του ιατρού- θεραπευτή συμπληρώνεται σήμερα με την έρευνα και την ανάπτυξη μηχανισμών πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης κατ’ εφαρμογή της Ιπποκρατικής αρχής «το προλαμβάνειν βέλτιστο».

Ο ιατρός σήμερα καλείται να δρα εκτός νοσοκομείου σε τόπους εργασίας, σε σχολεία, στην πρόληψη ατυχημάτων, στην ανάπτυξη σωστών κανόνων διατροφής, άσκησης και υγιεινής διαβίωσης με στόχευση πάντοτε την επίτευξη του ανώτερου δυνατού υψηλού επιπέδου σωματικής και ψυχικής υγείας όλων των μελών της κοινωνίας, όχι μόνο όσων νοσούν από κάποιο συγκεκριμένο νόσημα.

Η εφαρμογή, όμως, των μεγάλων αυτών εξελίξεων της σύγχρονης Ιατρικής απαιτεί την συνεργασία των οικονομικοπολιτικών μηχανισμών της σύγχρονης κοινωνίας για την εύρυθμη λειτουργία των συστημάτων υγείας.

Για τα επίκαιρα θέματα δημόσιας υγείας θα μας μιλήσει ο  καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης Πρόεδρος του Τομέα Δημόσιας Υγείας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 7.00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος στο Στάδιο Τεγέας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.