Ροη Ειδησεων

Το Χαμόγελο του Παιδιού αναζητεί εθελοντές

Το Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήριο της Τρίπολης ανοίγει τις πόρτες του για να αναζητήσει αρωγούς της τιτάνιας προσπάθειας που καταβάλλει καθημερινώς.



Για δεύτερη συνεχή χρονιά "Το Χαμόγελο του Παιδιού" πραγματοποιεί την Εβδομάδα Οικογενειακού Εθελοντισμού στο πλαίσιο των εθελοντικών δημιουργικών εργαστηρίων που λειτουργεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Για μία εβδομάδα, από τις 13 έως τις 18 Φεβρουαρίου, τα Εθελοντικά Δημιουργικά Εργαστήρια στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στον Πύργο, στη Λάρισα, στην Κρήτη, στη Χαλκίδα, στην Κέρκυρα, στην Τρίπολη και στην Κόρινθο περιμένουν τις οικογένειες που θα δηλώσουν συμμετοχή για να γίνουν αρωγοί της προσπάθειας που καταβάλλει "Το Χαμόγελο του Παιδιού" για τα παιδιά που στηρίζει και να αποτελέσουν τα νέα μέλη της ευρύτερης οικογένειας του Οργανισμού.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν

Συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν οι οικογένειες (ενήλικοι μαζί με τα παιδιά τους άνω των 7 ετών) που θέλουν να προσφέρουν λίγες ώρες από τον χρόνο τους και να δημιουργήσουν χειροποίητες κατασκευές, συνδυάζοντας διάφορα υλικά και χρώματα.

Ολα τα είδη που κατασκευάζονται στα εθελοντικά δημιουργικά εργαστήρια της κοινωφελούς οργάνωσης, από εργαζομένους και εθελοντές, διατίθενται τόσο στα μπαζάρ που διοργανώνονται από καιρού εις καιρόν πανελλαδικά όσο και στο ηλεκτρονικό κατάστημα του «Χαμόγελου» για την οικονομική ενίσχυση του έργου και των δράσεών του.

Οσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να συμπληρώσουν την ανάλογη φόρμα που θα βρουν εδώ (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfA-aRy4S2n2sWLXYZK8gC3s8pTGS5jN_M-6xIKmxOWvKquZA/viewform?c=0&w=1) μέχρι και τις 8 Φεβρουαρίου 2017. Η κάθε υποψήφια οικογένεια μπορεί να δηλώσει μία βάρδια, είτε το 15.00-17.00 είτε το 17.00-19.00.

Εθελοντική προσφορά εδώ και 21 χρόνια

Θεμέλιος λίθος της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι οι εθελοντές, που εδώ και 21 χρόνια με τη δική τους προσφορά συμβάλλουν ουσιαστικά στη συνέχιση του έργου του.

Οι εθελοντές απασχολούνται σε όλες τις δράσεις του «Χαμόγελου» πανελλαδικά και καλύπτουν βασικές ανάγκες, τόσο με την ειδικότητά τους όσο και με την εκπαίδευσή τους, στις προκαθορισμένες δράσεις της οργάνωσης.

Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Οικογενειακού Εθελοντισμού είχε γίνει το διάστημα από τις 17 έως τις 23 Οκτωβρίου στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που διατηρεί η οργάνωση σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Εκεί οικογένειες με τα παιδιά τους επισκέφθηκαν τα κέντρα στήριξης του «Χαμόγελου» και βοήθησαν τους εθελοντές του οργανισμού στο έργο τους που στηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.

Η προσφορά των εθελοντών στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας είναι πολύ σημαντική, καθώς αναλαμβάνουν την τακτοποίηση όλων των ειδών που συγκεντρώνονται, την οργάνωση του χώρου και την προετοιμασία των πακέτων με τα τρόφιμα και τα υπόλοιπα είδη που θα δοθούν σε οικογένειες.

"Το Χαμόγελο του Παιδιού" περιμένει νέα πρόσωπα... επειδή ο εθελοντισμός στο «Χαμόγελο» είναι υπόθεση οικογενειακή!

Πηγή: tovima.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.