Ροη Ειδησεων

Ξεκινά το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι

Το Καρναβάλι της Καλαμάτας ξεκινά σήμερα το απόγευμα στις 7.00, από την Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου, με παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο.

 

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας κάλεσε το κοινό σε συμμετοχή στην εναρκτήρια τελετή, τονίζοντας ότι το Καλαματιανό Καρναβάλι, που θα διενεργηθεί για πέμπτη φορά φέτος, μπορεί άνετα να συγκριθεί με άλλα καρναβάλια σε πανελλαδικό επίπεδο.

 

Επίσης, προβάλλεται πανελλαδικά και εξασφαλίζει την προβολή της πόλης και της περιοχής της, έχει δε ψυχαγωγικό σκοπό, αποσκοπώντας στη δωρεάν διασκέδαση όσων μετάσχουν και εκείνων που θα το παρακολουθήσουν.

 

Υπάρχουν, ακόμη, οικονομικές παράμετροι, καθώς θα δουλέψουν τα καταστήματα και πολλές άλλες επιχειρήσεις, με ευνοϊκό αντίκτυπο στις θέσεις εργασίας, ενώ εξυπηρετεί και τουριστικούς σκοπούς.

 

Από δε το Δήμο εκφράζονται ευχαριστίες στους εθελοντές και στους χορηγούς, δεδομένου ότι υπάρχουν χορηγίες σε είδος και σε υπηρεσίες, ενώ αυτές σε χρήμα ανέρχονται στο ύψος των 15.000 ευρώ.

 

Επίσης, ευχαριστίες εκφράζονται στον Ηλία Μπιτσάνη, ο οποίος συνέβαλε στην αναζήτηση για τις ρίζες του Καλαματιανού Καρναβαλιού, με λαογραφικά στοιχεία.

 

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 32 group, ενώ είναι δυνατό να κατατεθούν αιτήσεις συμμετοχής μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, μία μέρα πριν από τη λήξη του Καρναβαλιού.

 

Το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι θα πλαισιωθεί και από εκδηλώσεις, οι οποίες θα γίνουν σχεδόν σε κάθε γειτονιά της Καλαμάτας και σε πολλές Τοπικές Κοινότητες. 

 

Πηγή: tharrosnews.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.