Ροη Ειδησεων

Πρόγραμμα 10ου Λαγκαδινού Καρναβαλιού!

Ο Σύλλογος Νέων των Λαγκαδίων και η Καρναβαλική ομάδα ανακοινώνουν την έναρξη του 10ου Λαγκαδιανού Καρναβαλιού

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 20:00

(Καρναβαλικό εργαστήρι – Β’ δημοτικό σχολείο)

20:00 Έναρξη 10ου Λαγκαδινού Καρναβαλιού

Κεράσματα, μουσικές, φάση

guest: Γιώργος Νικολακόπουλος

 

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου

(Πνευματικό Κέντρο)

18:30 Εργαστήρι κατασκευής φιγούρας

19:00 "Ο Καραγκιόζης μασκαράς" – Θέατρο σκιών "ΝΑΜΑΣΤΕ"

21:00 Παραδοσιακό – δημοτικό γλέντι – "Τραγομπαλκάνα"

 

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου

16:30 Περιήγηση στο χωριό – Σε συνεργασία με τα "Άνθη της Πέτρας"

(εκκίνηση Κεντρική πλατεία)

17:00 Συνάντηση όλων των καρναβαλιστών

(Καρναβαλικό εργαστήρι)

Ντυνόμαστε και ετοιμαζόμαστε για την παρέλαση

19:30 Παρέλαση Καρναβαλιού & Κάψιμο του Βασιλιά Τράγου, fire show – "Tribal Caravan"

22:00 Balcan Συναυλία –  "μαντάρες"

(Πνευματικό Κέντρο)

 

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου

12:00 Παρασκευή παραδοσιακής Λαγκαδινής φασολάδας - προσφορά σαρακοστιανών εδεσμάτων.

(Κεντρική πλατεία)

Μια διψήφια αφορμή για το καλύτερο Λαγκαδιανό Καρναβάλι

Ο Σύλλογος Νέων των Λαγκαδίων και η Καρναβαλική ομάδα ανακοινώνουν την έναρξη του 10ου Λαγκαδιανού Καρναβαλιού.

Η πρόκληση του δεκαδικού συστήματος αρίθμησης χρησιμοποιείται ως αφορμή από την πολυάριθμη καρναβαλική ομάδα μας για τη διοργάνωση του καλύτερου Αρκαδικού Καρναβαλιού!

Ετοιμαστείτε..

Επιστρέφουμε για 10η φορά στο χωροχρόνο των Διονυσιακών γιορτών και των Αρκαδικών γλεντιών.

Ακολουθώντας την πετυχημένη συνταγή των προηγούμενων ετών, εμπλουτίζουμε το πρόγραμμά μας και σας καλούμε στο τετραήμερο φεστιβάλ μας. Μια γιορτή που ενσαρκώνει τον ερωτισμό ανάμεσα στους Αρκαδικούς μύθους και την Πελοποννησιακή παράδοση. Ένα φλερτ της μουσικής και των χρωμάτων με τα τοπικά έθιμα και την Λαγκαδινή φιλοξενία.

Σας περιμένουμε να συγκροτήσουμε μαζί, για 10η φορά, την "Παρέα του Τράγου".

Σχετικά με το πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Οι εκδηλώσεις μας φέτος ξεκινούν την Παρασκευή 24/2 με το "άνοιγμα του Καρναβαλικού Εργαστηρίου". Η έδρα του Συλλόγου Νέων, το παλιό β’ Δημοτικό σχολείο Λαγκαδίων, μετατρέπεται σε καρναβαλικό εργαστήρι. Εκεί ράβονται οι στολές, εκεί φτιάχνονται τα άρματα, εκεί μπορείς να έρθεις την Παρασκευή μετά τις 20:00 να πάρεις το Know how και να επιλέξεις τη στολή σου αν θες….

Εμείς θα σε περιμένουμε με κεράσματα και μουσικές. Στο τραγούδι θα είναι ο Γιώργος Νικολακόπουλος και το γλέντι θα κρατήσει ανάβοντας την πρώτη δάδα του τετραημέρου.

Το Σάββατο οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στο Πνευματικό κέντρο Λαγκαδίων.

Ο Σπύρος Ξυπνητός και  το Θέατρο σκιών "ΝΑΜΑΣTE" θα σας περιμένει εκεί στις 18:30. Στην αρχή θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο κατασκευής φιγούρας για τους μικρούς μας φίλους, όπου κάθε παιδί θα δημιουργήσει και φυσικά θα πάρει μαζί του τη δική του φιγούρα «καραγκιόζη».

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει θέατρο σκιών και η παράσταση "Ο Καραγκιόζης μασκαράς".

Επ, μασκαράδες και Καραγκιόζηδες μη φύγετε μετά την παράσταση· κατά τις 21:00, στον ίδιο χώρο ακολουθεί χορός και παραδοσιακό γλέντι με τους "Τραγομπαλκάνα".

Και φτάνουμε στη μεγάλη μέρα, την Κυριακή. Τη μέρα της καρναβαλικής παρέλασης. Πρώτα όμως για όποιον θέλει υπάρχει η δυνατότητα περιήγησης - ξενάγησης στα λιθόστρωτα καλντερίμια του χωριού, σε συνεργασία με τα "Άνθη της Πέτρας".

Όλοι οι καρναβαλιστές, όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στα γκρουπ της παρέλασης καλούνται να ανέβουν στο καρναβαλικό εργαστήρι από τις 17:00 έως τις 19:00 για να ντυθούμε, να βαφτούμε και να συγκροτήσουμε την Παρέα του Τράγου.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει αυστηρά στις 19:00 από το εργαστήρι και θα περάσει στις 20:00 από την κεντρική πλατεία Λαγκαδίων όπου θα απολαύσουμε το Fire show από τους “Tribal Caravan” υπό τους ήχους της τσαμπούνας και του νταουλιού.

Η εκστατική πομπή θα κορυφωθεί με το κάψιμο του Βασιλιά Τράγου στην πλατεία Ηρώων. Η βραδιά δε σταματάει εδώ. Αμέσως μόλις σβήσει η φωτιά, αρχίζει Balkan συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο με τους "μαντάρες" … και η έκσταση συνεχίζεται.

Τη Καθαρή Δευτέρα ένα τσουκάλι με παραδοσιακή φασολάδα θα βράζει στην κεντρική πλατεία Λαγκαδίων.  Θα χορέψουμε άλλο λίγο εκεί, θα απολαύσουμε σαρακοστιανούς μεζέδες, θα πιούμε άλλο ένα κρασί και θα ευχηθούμε….

Χρόνια πολλά τα καρναβάλια.

Φιλοξενία:

Όπως κάθε χρόνο ανοίγουμε το παλιό γυμνάσιο – λύκειο για τη φιλοξενία επισκεπτών. Φέτος δώσαμε λιγάκι παραπάνω προσοχή στις υποδομές μας. Απαραίτητο είναι ένα υπόστρωμα και ένας υπνόσακος.

Για τα άλλα φροντίσαμε εμείς. Ωστόσο, λόγω του περιορισμού του χώρου καλό θα ήταν να μας ενημερώσετε για την έλευσή σας όσο τον δυνατόν νωρίτερα - 6941606594 (Θάνος)

Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στα γκρουπ του καρναβαλιού θα ήταν σκόπιμο να δηλώσουν συμμέτοχη νωρίτερα τηλεφωνώντας ή στέλνοντας sms στο: 6974604606 (Ελένη).

Για οτιδήποτε άλλο: 6942602766 (Μάριος)

 

Επίσης απαντάμε και στο e-mail του συλλόγου (synela2012 at gmail.com) ή στην φόρμα επικοινωνίας

 

Ευχαριστίες:

Όλες οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού είναι όπως κάθε χρόνο, αυτοοργανωμένες και δωρεάν. Δε θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς τις προσφορές και τις χορηγίες των φίλων και μελών του Συλλόγου.

Εδώ μπορείτε να δείτε ποιοι στήριξαν την φετινή διοργάνωση.

 

Σας περιμένουμε στο καλύτερο Αρκαδικό Καρναβάλι!

 

Σύλλογος Νέων Λαγκαδίων – "Δράσις"

Καρναβαλική Ομάδα – "Η Παρέα του Τράγου"

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.