Ροη Ειδησεων

Αύριο η πρεμιέρα του Φεστιβάλ Arcadia Screenings

25 ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και κινουμένων σχεδίων από όλο τον κόσμο, παρουσιάζονται στην Αρκαδία σε ένα Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτικού Κινηματογράφου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

 

Σε πρώτη προβολή 8 ταινίες από την Τρίπολη για την Αρκαδία.

 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Οι καλεσμένοι του φεστιβάλ:

 

ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΟΥΚΙΔΗΣ

Ένα μοναδικό αρχείο από το κινηματογραφικό συνεργείο της «Φίνος Φιλμ» για την Κατοχή και την Απελευθέρωση βγαίνει για πρώτη φορά στον κινηματογράφο. Ο Νίκος Καβουκίδης έρχεται στην Τρίπολη και παρουσιάζει το μοναδικό κινηματογραφικό ντοκουμέντο«Μνήμες Απελευθέρωσης».

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αφιέρωμα στο Γιώργο Μιχαλακόπουλο. Θα προβληθεί η ταινία «60 χρόνια στο πανί και στο σανίδι» και αποσπάσματα από την ιστορική σειρά «Εκείνος & Εκείνος». Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος συζητά με το κοινό της Τρίπολης.

 

ΘΑΝΟΣ ΒΕΡΕΜΗΣ

Ο καθηγητής Ιστορίας παίρνει μέρος στο ντοκιμαντέρ «Ζευγολατειό - Αλάσκα» για την απίστευτη περιπέτεια της ζωής του πατέρα του, Μάρκου Βερέμη, και συζητά με το κοινό της Τρίπολης.

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΖΩΜΕΝΟΣ

Ο πολυβραβευμένος Αρκάς σκηνοθέτης παρουσιάζει την ταινία του «Guilt» ένα πολιτικό θρίλερ για το Κυπριακό.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.