Ροη Ειδησεων

"Ακόμη ένα σημάδι αδιαφορίας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την Αρκαδία"

Τέλος στη χρηματοδότηση του έργου για τη ρωμαϊκή έπαυλη του Ηρώδου Αττικού στη Λουκού Αρκαδίας βάζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινόπουλο.



Τον κώδωνα του κινδύνου για την διάσωση της έπαυλης του Ηρώδου Αττικού που βρίσκεται κοντά στη Μονή Λουκούς στο Δήμο Β.Κυνουρίας έκρουσε προ μηνών ο Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την Υπουργό Πολιτισμού κα Λ.Κονιόρδου.

Με την ερώτησή του, ο κ. Κωνσταντινόπουλος επισημαίνει τη μεγάλη σημασία και αξία του μνημείου, το οποίο χρονολογείται από τον 2ο αιώνα μ.Χ., αποτελείται από ένα τεράστιο συγκρότημα έκτασης άνω των 20.000 τ.μ. και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ρωμαϊκά μνημεία στον κόσμο, λόγω και των πολυάριθμων και εξαιρετικών ευρημάτων που ήρθαν στο φως από τις ανασκαφές.

Η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Κονιόρδου αρκείται στην απαρίθμηση των λιγοστών ενεργειών που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, καθώς και στην υπενθύμιση χρηματοδότησης των έργων με 30.000 ευρώ μόνο το 2016 – ενέργειες και χρηματοδότηση που κρίνονται ανεπαρκείς για τη διάσωση του μνημείου.

Δυστυχώς όμως, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ 2014-2020, όπως ζητά ο κ.Κωνσταντινόπουλος στην κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε.

"Η εγκατάλειψη του μεγάλου και πολύ σημαντικού αυτού μνημείου της Κυνουρίας από την Κυβέρνηση είναι άλλο ένα σημάδι της αδιαφορίας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του κ.Τσίπρα για την Αρκαδία, τον πολιτισμό της, την οικονομία της, τους ανθρώπους της.

Ο τόπος μας έχει αφεθεί στη μοίρα του, και μαραζώνει με απόφαση Τσίπρα-Καμμένου", αναφέρει ο κ.Κωνσταντινόπουλος, τονίζοντας πως ο ίδιος θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την ανάδειξη των θεμάτων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.