Ροη Ειδησεων

"Έχουμε μετατρέψει την Ελλάδα σε...σκυλάδικο" (video)

Μια παρουσίαση βιβλίου στο "Μεγάλο Καφενείο" είναι, πάντα, μια ιδιαίτερη εμπειρία...

Η "ιστορικότητα" του χώρου και η "vintage" αισθητική του, είναι ιδανικές για εκδηλώσεις αμιγώς πολιτιστικές και μια τέτοια ήταν και η αποψινή παρουσίαση του βιβλίου του Τάκη Θεοδωρόπουλου, "Στη χώρα του περίπου".

 

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, βραβευμένος και καταξιωμένος συγγραφέας, ο οποίος διατηρεί και στήλη χρονογραφήματος στην εφημερίδα "Καθημερινή"  εδώ και τέσσερα χρόνια, είναι, σίγουρα, ένας διανοούμενος του οποίου η αναλυτική σκέψη προκαλεί το ενδιαφέρον, είτε συμφωνείς μαζί του είτε όχι... 

 

Το βιβλίο του Τ. Θεοδωρόπουλου, είναι ένα αμάγαλμα σκέψεων και θέσεων, σχετικά με το φαινόμενο που λέγεται "Νεοελληνικός Πολιτισμός", συναφές θεματικά με τα χρονογραφήματα του συγγραφέα στην "Κ" αλλά και πέρα από αυτά.

 

Αφοριστικός και ευφυής, ετοιμόλογος και "κυνικός"-με την καλή έννοια, αν υπάρχει και αρνητική...-, εξαιρετικός ατακαδόρος και άρτιος γνώστης της ευρωπαϊκής και ελληνικής κουλτούρας, ο Τάκης Θεοδωρόπουλος επιχειρεί μια "χειρουργική τομή" του νεοελληνικού γίγνεσθαι, προσπαθώντας ν' αναδείξει την "εθνική μας βλάβη", όπως χαρακτηριστικά είπε και ο ίδιος...

 

Ένα παράδειγμα, μέσα απ' το εν λόγω πόνημα: «Το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι ότι στη μεταπολιτευτική κουλτούρα τα τραγούδια και οι τραγουδοποιοί ήσαν κυρίαρχοι, με αποτέλεσμα να θεωρούμε ότι η ρίμα παράγει και πολιτική σκέψη».

 

Για το βιβλίο μίλησε, με αναλυτικό τρόπο, ο κ. Δημήτρης Κωστόγιαννης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης, ενώ το συγγραφέα παρουσίασε η κ. Εύη Μεντή, Πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.