Ροη Ειδησεων

Χτίστε τείχος στις... Διαδικτυακές Διαδρομές Υψηλού Κινδύνου

Πολύ σημαντική η εκδήλωση της Κυριακής στην οποία θα δώσει το παρών Μανώλης Σφακιανάκης.




Μια ανοιχτή εκδήλωση - ενημέρωση για τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους πολίτες διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αρκαδίας "η Ανέλιξη", σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, την Κυριακή των Βαΐων στις 6.30 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης.

Το θέμα της είναι «ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ» και προσκεκλημένοι ομιλητές οι:

- Σφακιανάκης Μανώλης, Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, Εξειδικευμένος Ερευνητής σε θέματα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και

- Βουλγαράκη Μαρίσα, Εγκληματολόγος.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που έρχεται να πλαισιώσει το επιστημονικό έργο που επιτελεί το Κέντρο Πρόληψης στο χώρο της πρόληψης της εμφάνισης εξαρτητικών συμπεριφορών και συνηθειών, μια από τις οποίες αφορά και το Διαδίκτυο.

Η χώρα μας, όπως φαίνεται από τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα,  βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες θέσεις στα ποσοστά του διαδικτυακού εκφοβισμού (cyberbullying) όπως και σε αυτά του τζόγου, τόσο εντός του Διαδικτύου όσο και εκτός, στις ηλικίες 14 - 17 ετών.

Μάλιστα, καθώς αυτή τη χρονική στιγμή βρισκόμαστε πριν από τις σχολικές διακοπές του Πάσχα, αξίζει να επισημανθεί ότι σε τέτοιες περιόδους, τα παιδιά αυξάνουν κατά πολύ το χρόνο που περνούν μπροστά στις ηλεκτρονικές συσκευές (ηλ. υπολογιστες, κινητά, λάπτοπ, τάμπλετ) και την ενασχόληση με ηλεκτρονικά παιχνίδια και μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook κ.α.), που όπως φαίνεται, ενισχύουν και τις τάσεις εξάρτησης.
 
Το Κέντρο Πρόληψης εδώ και πολλά χρόνια έχει εντάξει στις δράσεις του το θέμα του Διαδικτύου, μέσα από ενημερωτικές συναντήσεις με μαθητές, εργαστήρια για γονείς, ενημερώσεις και επιμορφωτικές συναντήσεις για εκπαιδευτικούς και όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το θέμα.

Μάλιστα, κατά το παρελθόν, στελέχη του έχουν συμμετάσχει σε ειδικά προγράμματα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας και του Πανεπιστημίου Αθηνών  - Πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ.

Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχετε στις "διαδικτυακές διαδρομές υψηλού κινδύνου", ώστε να ενισχύσουμε την γνώση αλλά και να συζητήσουμε για τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών που απορρέουν από αυτό το τόσο σύγχρονο, χρήσιμο αλλά και επισφαλές μέσο, το Διαδίκτυο!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.