Ροη Ειδησεων

"Γήπεδο Τάσου Μουκάκη" το γήπεδο στην Κάρτσοβα

Εγκρίθηκε ομόφωνα την Τετάρτη (19/04) από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης η πρόταση του δημάρχου Δημήτρη Παυλή να μετονομαστεί το γήπεδο της Κάρτσοβας σε «Γήπεδο Τάσου Μουκάκη».



Η πρόταση είχε κατατεθεί από τον κ. Παυλή στις 13 Απριλίου και ανέφερε αναλυτικά:

Ως γνωστόν, πρόσφατα απεβίωσε ο συμπολίτης μας Τάσος Μουκάκης. Ο Τάσος Μουκάκης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στον Δήμο Μπεσίκτας και στην ενορία του Άι-Γιάννη.

Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, εγκαταστάθηκε στην Τρίπολη, που έγινε ο νέος τόπος διαμονής του.

Αργότερα, κατά τη γερμανική κατοχή, φυλακίστηκε στα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης. Άνθρωπος αγωνιστής, με δραστηριότητα στον αθλητισμό, που τον υπηρέτησε τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως διαιτητής, αλλά και ως αθλητικός παράγων.

Για την προσφορά του αυτή στον αθλητισμό εισηγούμαι στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στο πρόσωπο του Τάσου Μουκάκη και κατ' επέκταση στο σύνολο των ξεριζωμένων Μικρασιατών να ονομασθεί το γήπεδο ποδοσφαίρου που βρίσκεται στην περιοχή Κάρτσοβας - Τρίπολης σε «ΓΗΠΕΔΟ ΤΑΣΟΥ ΜΟΥΚΑΚΗ» και να αναρτηθεί με δαπάνες του Δήμου η σχετική πινακίδα στον ανωτέρο αθλητικό χώρο.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.