Ροη Ειδησεων

Σκακιστικοί αγώνες Πελοποννήσου (photos)

Ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι αγώνες πρωταθλήματος σκακιού σε επίπεδο ομάδων.

 

Για 2η χρονιά οι αγώνες αυτοί – που αποτελούν την κορυφαία εκδήλωση στην Νότια Πελοπόννησο – πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας με απόλυτη επιτυχία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Tripoli City (που μαζί με το Hotel Arcadia φιλοξένησε τις ομάδες). 

 

Η διοργάνωση που έγινε, βασίστηκε στις προσπάθειες των μελών της Σκακιστικής Ομάδας του Φ.Ο.Τ. ενώ συνδράμει σε αυτές και η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαμέσου του κυρίου Γιαννακούρα. 

 

Μέσα στην αίθουσα των αγώνων, οι πίνακες του κ. Ματθαιόπουλου Ηλία και του κ. Μπότη Λάμπρου με θέμα το σκάκι έδωσαν μια ευχάριστη νότα που αποτελεί πρωτοτυπία της διοργάνωσής μας, μοναδική ίσως σε πανελλήνια κλίμακα!

 

Στο αγωνιστικό επίπεδο πρώτευσε η ομάδα των Φιλιατρών με 2η εκείνη της Καλαματας. Στην 3η θέση κατετάγη η έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, η ομάδα του Άστρους που πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση. 

 

Η ομάδα της Τρίπολης δεν τα πήγε και τόσο καλά τερματίζοντας τελικά 7η με 1 νίκη 1 ισοπαλία και 3 ήττες. Ο κύριος λόγος για αυτές ήταν οι δύο κενές σκακιέρες στις γυναίκες γεγονός που κατέστησε σχεδόν αδύνατη την νίκη αφού κάθε κενή σκακιέρα ισοδυναμούσε (πέραν της ήττας) με επιπλέον αφαίρεση μισού βαθμού …. Ελπίζουμε να είμαστε δυνατότερη το 2018 …. 

 

Η διαιτησία των δύο κυρίων (International Arbiter Τάνια Κάραλη & National Arbiter  Μαρία Σελίμου) ήταν άψογη και χωρίς προβλήματα επί της ουσίας. 

 

H «Top Media» ανέλαβε τα μετάλλια & κύπελλα που δόθηκαν στους νικητές. 

 

Τέλος, ευχαριστούμε και τα δύο εστιατόρια της πόλης μας που προσέφεραν έκπτωση στα γεύματα των παικτών των ομάδων, κατάστημα «Ζυμαρούλης», Τάσου Σεχιώτη 38-40, (2710242746-7, 6987-033133) και «Grand Chalet» στην Πλατεία Άρεως [Αφοι Παπαγεωργίου, τηλ. 2710234661-3]

 

Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης/Σκακιστική Ομάδα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.