Ροη Ειδησεων

Η ξεχωριστή επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης

Αυτή η εκδρομή στην Αθήνα θα μείνει αξέχαστη...



Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, το σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης πραγματοποίησε, στo πλαίσιo εκπαιδευτικού προγράμματος, ημερήσια διδακτική επίσκεψη στην Αθήνα.

Αρχικά, ξεναγήθηκε στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων-Φοίβου Ανωγειανάκη στην Πλάκα και έπειτα παρακολούθησε μάθημα στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών μαζί με προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς μαθητές.

Την επίσκεψη, οργάνωσε και συντόνισε ο κ. Λάμπρος Λιάβας, καθηγητής Εθνομουσικολογίας του τμήματος, γνωστός από την τηλεοπτική εκπομπή "Το αλάτι της γης". 



Το μάθημα, το οποίο ήταν προσαρμοσμένο στο επίπεδο των μαθητών, περιλάμβανε παρουσίαση των παραδοσιακών οργάνων από τους καθηγητές του μεταπτυχιακού προγράμματος οι οποίοι μαζί με τους φοιτητές τους, ερμήνευσαν με δεξιοτεχνικό τρόπο μουσικές συνθέσεις από όλες τις γωνιές της Ελλάδας.

Οι μαθητές είχαν έτσι την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εξαιρετικούς δεξιοτέχνες μουσικούς της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής της νεότερης γενιάς όπως: η Κατερίνα Παπαδόπουλου, ο Βαγγέλης Καρίπης, ο Πάνος Δημητρακόπουλος, ο Θωμάς Κωνσταντίνου κι ο Κώστας Μερετάκης.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης και οι συνοδοί καθηγητές τους πιο πλούσιοι σε εμπειρίες, γνώσεις και συναισθήματα, εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στον κ. Λιάβα και τους συνεργάτες του, διδάσκοντες του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου, καθώς και στο Δήμο Τρίπολης που κάλυψε τα έξοδα μετακίνησης για τη μοναδική αυτή εκπαιδευτική δράση.

Πηγή: alfavita.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.