Ροη Ειδησεων

ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ο απόηχος...

Αν κι έχει περάσει ένα 10ήμερο... ακόμη δεν έχει κοπάσει ο απόηχος από τη Χορωδία Τρίπολης και της πανηγυρικές εκδηλώσεις της... και αναμφίβολα, έχασαν όσοι δεν παρευρέθησαν στο εορταστικό 2ήμερο της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ που πραγματοποιήθηκε στο "Μαλλιαροπούλειο Θέατρο" την Κυριακή και Δευτέρα, 6 και 7, αντίστοιχα, του Δεκέμβρη.

 

Και θεωρούνται χαμένοι όσοι δεν  προσήλθαν, πρώτον γιατί και οι δύο θεματικές βραδιές ήταν, άκρως ενδιαφέρουσες, και δεύτερον  γιατί, και οι δύο παρουσιάσεις ήταν άψογες, οργανωτικά και παρουσιαστικά, με σημασία στη λεπτομέρεια, που, αυτό το Καλλιτεχνικό Σωματείο, εδώ και 30 χρόνια, γνωρίζει, πράττει και προβάλλει αλλά και μας έχει συνηθίσει να μας χαρίζει και ν' απολαμβάνουμε τέτοιες αξαίσιες βραδιές και παραστάσεις...

 

Η πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη στα 30 χρόνια της Χ.Τ. (1985-2015) και παρουσιάστηκε με ντοκιμαντέρ και μικρές εισηγήσεις από το Διοικητικό Συμβούλιο και τους Μαέστρους του Καλλιτεχνικού Σωματείου... με τον Πρόεδρο του Σωματείου, Γιάννη Σάσσαλο (Δ/ντή ΔΕΗ Αρκαδίας) να έχει την κύρια ευθύνη για όλη τη διανομή των ρόλων... της συγκρότησης και παρουσίασης του όλου θέματος.... Εδώ, το κοινό εντυπωσιάστηκε και εκστασιάστηκε από τον πολύπλευρο όγκο δουλειάς όλ' αυτά τα 30 χρόνια... ενώ, έμεινε άναυδο, από τα νούμερα-μαμούθ, που, ακούστηκαν...!

 

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Περιφερειάρχης, Π. Τατούλης, ο οποίος τίμησε με τιμητική πλακέτα τη Χορωδία Τρίπολης για το ανιδιοτελές, πολύχρονο και ουσιαστικό πολιτισμικό έργο της, στον Νομό Αρκαδίας και την Περιφέρεια..., κάτι που επανέλαβε και το Εμπορικό Επιμελητήριο με την Πρόεδρο της Γιάννη Μπουντρούκα... Το Καλλιτεχνικό Σωματείο, με τη σειρά του, τίμησε τον Ιδρυτή του και “ψυχή” του, Νίκο Γαργαλιώνη.

 

Το πρόγραμμα έκλεισε το Νεανικό τμήμα "La Vita" της Χορωδίας Τρίπολης, ένα 45μελές σύνολο, διευθυνόμενο από την Καθηγήτρια Πιάνου, Ελένη Αλεξοπούλου -στο πιάνο ο Βασ. Γεωργακόπουλος- ένα τμήμα, που, ενώ έχει στο ενεργητικό της, μόνο δύο χρόνια δουλειάς, εντούτοις ανεβαίνει, αλματωδώς, ποιοτικά και ποσοτικά! 

 

Στο ισόγειο φουαγιέ του Θεάτρου λειτούργησε Έκθεση Φωτογραφίας, από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που κατέχει το Σωματείο στα Αρχεία του των 30 χρόνων, ένα υλικό που συγκρότησε και διαφύλαξε, με “ιερή” ευλάβεια, ο πρώην Πρόεδρός του, Κ. Νάτσης.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης, σε όλο τον κόσμο, και στο άνω φουαγιέ, προσφέρθηκε τσίπουρο με ξηρούς καρπούς...

 

Η Δεύτερη μέρα ήταν αφιερωμένη στα 90 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου μας Συνθέτη και τραγουδοποιού, Μίκη Θεοδωράκη. Ήταν μια νύχτα μαγείας, στο υπερπλήρες, «Μαλλιαροπούλειο Θέατρο»... Το Αφιέρωμα της Χ.Τ. στην “Τρίπολη” του Μίκη Θεοδωράκη, καλύφθηκε από ένα 15λεπτο ντοκιμαντέρ από τη ζωή και το έργο του Μεγάλου Συνθέτη, από 15λεπτη ομιλία του Ν. Γαργαλιώνη, για τη ζωή  του Μ.Θ. στην Τρίπολη και από το Μικτό τμήμα της Χ.Τ., υπό τη δ/νση του Μιχ. Γαργαλιώνη, σε μια ντουζίνα τραγούδια του Συνθέτη, με σολίστες, εκτός του Μαέστρου, της Μαρίας Μαμάκου και στο πιάνο της Μάτας Κοτσιώνη. Την παρουσίαση είχε η, πάντα ωραία στο ρόλο της “κομέρ”, Ανεζίνη Λυμπέρη-Λουκά και την απαγγελία ο, εξ' επί τούτοις, αφιχθείς από Αθήνα, παλιός γνωστός ηθοποιός, Κώστας Σιμενός, με τη “συνοδεία” του Τριπολίτη Δ/ντή της “Δραματικής Σχολής Σταυράκου”, Σωτήρη Λαμπρόπουλο.

 

Τη Χ.Τ., για τα 30 χρόνια ευδόκιμης παρουσίας της, στην Τρίπολη, τίμησαν, τόσο ο Δήμος Τρίπολης, δια του Δημάρχου μας, Δημ. Παυλή, όσο και το Δημοτικό Ραδιόφωνο, δια του ο Προέδρου του, Τριαντάφ. Σωτηρόπουλου... Παράλληλα, ο Δήμος Τρίπολης, δια του Δημάρχου του, τίμησε και τον Νίκο Γαργαλιώνη, ιδρυτή και των δύο Χορωδιών στην Τρίπολη...

 

Και τις δύο βραδιές παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Τάσος Κακλαμάνος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τρίπολης, Γ. Θεοδωρακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Σπ. Βρέντας, πολλοί Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο τ. Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης, Πρόεδροι Συλλόγων...

 

Οι τέσσερις Πρόεδροι της Χορωδίας Τρίπολης (Δημ.Τσουτσάνης, Κ. Νάτσης, Ν. Γαργαλιώνης, Γιάν. Σάσσαλος) 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.