Ροη Ειδησεων

Το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα στη Δημητσάνα

Το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2017 και συμμετέχει στις 13 & 14 Μαΐου στο θεματικό πρόγραμμα του Υπαιθρίου Μουσείου Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, με τίτλο «Με τη δύναμη του νερού», στο πλαίσιο της συνεργασίας  με το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς.

 

Με θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται» & με διαδραστικές  ξεναγήσεις και εκδηλώσεις θα ανοίξουμε ένα διάλογο με το παρελθόν ακούγοντας ανείπωτες ή ξεχασμένες ιστορίες  δίπλα στον αργαλειό!

 

Eλάτε να ταξιδέψουμε στο χρόνο, να μοιραστούμε εμπειρίες, να ακούσουμε ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί, να έρθουμε σε επαφή με τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας, μέσα από τις  βιωματικές δράσεις  του πλυσίματος στη νεροτριβή, του αλέσματος στο νερόμυλο και της ύφανσης στον αργαλειό, όπως παλιά.

 

Τη συμμετοχή του Μ.Λ.Π.Δ.Α στην συγκεκριμένη εκδήλωση συνέδραμε με την παραχώρηση-δανεισμό του αργαλειού ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Πλατάνου Κυνουρίας.

 

Η εκδήλωση είναι μια ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.

 

Για το πλύσιμο στη νεροτριβή είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, ενώ η κάθε οικογένεια μπορεί να φέρει μέχρι δύο υφαντά.

 

Οι συμμετέχοντες, Φίλοι του Μουσείου Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα, θα μετακινηθούν με δικό τους μεταφορικό μέσο στη Δημητσάνα.

 

Πληροφορίες : κ. Αντωνία Κορδοπάτη: 6973695481

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα εκδηλώσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Yπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Για το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας

Αντωνία Κορδοπάτη

Φιλόλογος -Επιστημονικά Υπεύθυνη Μ.Λ.Π.Δ.Α

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

https://www.facebook.com/museum.folkculture.dara

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.