Ροη Ειδησεων

winamp wmp real qt

Για πρώτη φορά escape room σε αρχαιολογικό μουσείο! (ph-vid)

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης συνδιοργανώνουν με την εταιρία πολιτισμού πeripatos τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017 με θέμα "Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται".

 

Ένα τετραήμερο για μικρούς και μεγάλους, πλούσιο σε εκδηλώσεις, από 18 έως 21 Μαΐου.

 

Το ξεχωριστό αυτών των εκδηλώσεων είναι ότι για πρώτη φορά σε μουσείο θα πραγματοποιηθεί escape room. Ο τίτλος του escape room θα είναι "Μουσείο διαφυγής", το οποίο θα είναι πολύ ενδιαφέρον αφού θα γίνει στον εσωτερικό χώρο του μουσείου.

Τα στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν στο escape room:

 

Στο video που ακολουθεί, έδωσαν μια μικρή συνέντευξη τα ιδρυτικά μέλη του "πeripatos", της εταιρείας πολιτισμού η οποία οργανώνει αυτή τη δράση στο Μουσείο της Τεγέας.

 

Όπως δήλωσαν τα μέλη του "πeripatos", στόχος τους είναι να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στην κοινωνία και τον πολιτισμό, γι' αυτό και πραγματοποιούν εναλλακτικές δράσεις για να προσελκύουν κόσμο και να μην χάνει ο κόσμος το ενδιαφέρον του για τα μουσεία.

 

Στο video μιλούν η Βασιλική Παπαδοπούλου Αρχαιολόγος, η Ευαγγελία Πελετίδου Αρχαιολόγος και η Μυριεύη Νάσιου Υπεύθυνη Επικοινωνίας, για τις λεπτομέρειες των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν.

 

Ακόμα μίλησε και η κ. Αννα Βασιλική Καραπαναγιώτου - Οικονομοπούλου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.