Ροη Ειδησεων

Την Κυριακή 11/06 η γιορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Ο ιερός ναός Νεομάρτυρα Παύλου Τριπόλεως, τιμώντας τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού και προς ευλογία των πιστών και κυρίως εκείνων που υπηρετούν στον τομέα της υγείας, θα πραγματοποιήσει εορταστικές εκδηλώσεις.



Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.

"Ο Άγιος Λουκάς, κατά κόσμον Βαλεντίν του Φέλιξ Βόϊνο-Γιασενέτσκι, γεννήθηκε το 1877 στο Κερτς της Κριμαίας. Παντρεύτηκε και απέκτησε  4 παιδιά.

Το 1920 εξελέγη καθηγητής ανατομίας και χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Τασκένδης. Συνέταξε επιστημονικά άρθρα, διέπρεψε στις εγχειρήσεις των οφθαλμών και μελέτησε τη θεραπεία των πυογόνων λοιμώξεων.

Στο χειρουργείο είχε πάντα την εικόνα της Παναγίας. Άναβε το καντήλι, προσευχόταν, σχημάτιζε το σημείο του σταυρού στο σώμα του ασθενή και ξεκινούσε την επέμβαση…

Αφού έχασε  τη σύζυγό του, χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και στη συνέχεια έγινε Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Για τη σημαντική του προσφορά στην ιατρική επιστήμη τιμήθηκε με το βραβείο Στάλιν.

«Εκοιμήθη» στις 11 Ιουνίου 1961. Μέχρι σήμερα, τα θαύματά του είναι αμέτρητα".

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
 
Σάββατο 10 Ιουνίου 2017:   Ώρα 8:30 μ.μ.   Ιερά Αγρυπνία
 
Κυριακή 11 Ιουνίου 2017:   Ώρα 7:00 π.μ.   Ιερά Παράκληση του Αγίου Λουκά και στη συνέχεια Αγιασμός

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.