Ροη Ειδησεων

Σκακιστικό Πρωτάθλημα ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας (pics)

Συμμετείχαν ένστολοι και από την Αρκαδία! Ο Κουτουζώφ της Πυροσβεστικής και ο Μουρούτης της αεροπορίας.

 

Την Παρασκευή 9 ιουνίου ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του Πανελλήνιου πρωταθλήματος σκάκι Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που διοργανώθηκε από το Ανώτατο Συµβούλιο Αθλητισµού των Ενόπλων Δυνάµεων (ΑΣΑΕΔ). 

 

Συμμετείχαν 40 αθλητές από όλα τα όπλα και σώματα και επικράτησε η Ελληνική αστυνομία που συγκέντρωσε τους πιο πολλούς πόντους της ομαδικής βαθμολογίας,2η η Πολεμική Αεροπορία και τρίτη ο Στρατός Ξηράς. 

 

Την φιλοξενία των αγώνων είχε αναλάβει η ΣΤΥΑ στην Αεροπορική βάση Δεκελείας όπου ο Διοικητής της σχολής Ταξίαρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας αλλά και το προσωπικό της εργάστηκαν έτσι ώστε να εγγυηθούν τα μέγιστα για την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος. 

 

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, η διαιτησία του IA Τάκη Νικολόπουλου ο οποίος είναι και πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της FIDE δεν άφησε περιθώρια λάθους στο αγωνιστικό μέρος του τουρνουά . 

 

Στην ατομική βαθμολογία πρώτος ήρθε ο Παυλίδης Αναστάσιος με 8 πόντους στους 9 αγώνεςδεύτερος µε 8 βαθµούς επίσης ήταν ο Κωνσταντίνος Μουρούτης της Πολεµικής Αεροπορίας και τρίτος µε 7 βαθµούς ήταν ο Απόστολος Τσιροπούλας του Στρατού Ξηράς.Ακολούθησε στη τέταρτη θέση η Διεθνής Μαιτρ Γυναικών Κατερίνα Παυλίδου της Ελληνικής Αστυνοµίας, µε 6.5 βαθµούς. 

 

Καινοτοµία του Πρωταθλήµατος ήταν ότι οι θεατές των αγώνων, δόκιμοι των σχολών Ικάρων και Στυα και εκπρόσωποι των σωμάτων, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα της πρώτης σκακιέρας κάθε γύρου ζωντανά και µε ανάλυση στο χώρο του εντευκτηρίου της Λέσχης, χάρη στη ζωντανή µετάδοσή της που πραγµατοποιούνταν µε στη συνδροµή του Διεθνή Διαιτητή και ειδικού στις ζωντανές µεταδόσεις παρτίδων Μιχάλη Πρεβενιού. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.