Ροη Ειδησεων

Τιμήθηκε η 192η επέτειος της Μάχης των Τρικόρφων

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στις εκδηλώσεις τιμής.



Εκδηλώσεις τιμής για την 192η Επέτειο της Μάχης των Τρικόρφων στην περιοχή Ταμπούρια της Δημοτικής Ενότητας Φαλάνθου έλαβαν χώρα το πρωί της Κυριακής από τον Δήμο Τρίπολης και την Τοπική Κοινότητα Συλίμνας.

Μεταξύ άλλων περιελάμβαναν επιμνημόσυνη δέηση, εκφώνηση του πανηγυρικού από την Φιλόλογο Δήμητρα Πλάκα, κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και των Ενόπλων Δυνάμεων.



Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης.

Στις εκδηλώσεις αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Σε αυτή ανέφερε:

Η Αρκαδία και οι Αρκάδες, όπως πολλές φορές έχω επισημάνει, είχαν καθοριστική παρουσία, κυρίως στον Αγώνα του 1821 και η μάχη των Τρικόρφων, τον Ιούνιο του 1825 αν και είχε ατυχή έκβαση έπαιξε το δικό της ρόλο στην Απελευθέρωση της Πατρίδας μας.

Εκείνο που οφείλουμε εμείς σήμερα, είναι να μην βλέπουμε μόνο ως γιορτή αυτές τις εκδηλώσεις, αλλά θα πρέπει, έστω και για λίγο, να μπούμε στη θέση αυτών των ανθρώπων, που πήραν μέρος στην συγκεκριμένη και όχι μόνο μάχη και το έπραξαν οικειοθελώς (δεν ήταν στρατός) γιατί είχαν πόθο άσβεστο για την Ελευθερία και δεν υπολόγισαν πως πάνε σε μάχη και σε πόλεμο.... Ήθελαν να αγωνιστούν ενάντια στον Τούρκο και αυτό έπραξαν.



Ήδη ως Περιφέρεια Πελοποννήσου- ΠΕ Αρκαδίας έχουμε ξεκινήσει εργασίες για την διάνοιξη δρόμου από το Βαλτέτσι προς τη Συλίμνα στο πλαίσιο του σχεδιασμού μας για ενοποίηση όλων των ιστορικών χώρων του Μαινάλου, χώρων στους οποίους πρέπει να ενταχθούν και τα ιστορικά Ταμπούρια του Κολοκοτρώνη και των άλλων ηρώων.

Επιπλέον θα βελτιώσουμε και την πρόσβαση προς τα Ταμπούρια, αυτά καθ' εαυτά και να δημιουργηθεί ένας χώρος στάθμευσης για τους επισκέπτες όσο πιο κοντά γίνεται, ώστε να μην ταλαιπωρούνται όσοι επιθυμούν να τα επισκεφτούν.

Αιωνία η μνήμη στους πρόγονούς μας και του Χρόνου να είμαστε όλοι καλά να τιμήσουμε και πάλι την ιστορική αυτή Επέτειο.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.