Αφιερωματα

Αφιέρωμα 93.8: "Τα συντρίμμια της... Τρίπολής μου" (photos)

Η Τρίπολη μετρά αιώνες ζωής και ιστορίας! Όμως τα σημάδια του χρόνου είναι έντονα σε αρκετά σημεία της πόλης... Τα σημάδια του χρόνου και ο κίνδυνος!

Σε όποιο σημείο της Τρίπολης κι αν περπατήσεις, από όποια γειτονιά κι αν περάσεις, ένα ερείπιο θα το δεις! Σπίτια ετοιμόρροπα και επικίνδυνα! Σπίτια, που βλάπτουν την αισθητική της πόλης μας! Σπίτια, που κουβαλούν τη δική τους ιστορία και "μαρτυρούν" την εγκατάλειψη και την αδιαφορία των ιδιοκτητών τους αλλά και των αρμόδιων φορέων!

Είναι περιττό να γίνει αναφορά στους κινδύνους, τους οποίους εγκυμονεί το περιβάλλον τέτοιων κτισμάτων - ερειπίων. Εστίες μικροβίων, "μαγνήτες" ανθυγιεινών καταστάσεων από ανθρώπους και ζώα, που καταφεύγουν σε αυτά αναζητώντας καταφύγιο, κίνδυνος μόλυνσης πολίτη σε περίπτωση ατυχήματος σε έναν τέτοιο χώρο, κίνδυνος ζημιάς σε όχημα ή τραυματισμού πεζού από πτώση τμημάτων ενός τέτοιου κτίσματος...

Υπάρχουν άραγε ιδιοκτήτες για όλα αυτά τα... συντρίμμια; Αν ναι, τι τους έχει ωθήσει στην εγκατάλειψή τους; Αν όχι, τότε γιατί δεν έχει επιληφθεί του θέματος η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Τρίπολης;

Δείτε μερικά από τα "κακώς κείμενα" της Τρίπολής μας...

Οδός Μουρτζινού

 

Οδός Αρτέμιδος

 

Οδός Δημητρακοπούλου

 

Οδοί Υψούντος και Φωτάκου

 

Οδός Καλαμάτας

 

Μητροπολίτου Δανιήλ

 

Μεταμορφώσεως

 

Οδός Νικηταρά

 

Οδός Πανός

 

Οδός Παπαρηγοπούλου

 

Οδός Ρήγα Φεραίου

 

Οδός Σπάρτης

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.