Αφιερωματα

Αφιέρωμα 93.8: Τα αδέσποτα ζωάκια έχουν την τιμητική τους! (video)

Και η Τρίπολη έχει την τιμητική της καθώς... "σφύζει" από αδέσποτα!

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε στις 4 Απριλίου, με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010, για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι ζουν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας.

Τα αδέσποτα ζώα, σκύλοι και γάτες, είναι μια πραγματικότητα στις αστικές -και όχι μόνο- περιοχές της χώρας μας. Τα νούμερα του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην Ελλάδα είναι αποκαρδιωτικά.

Η κατάσταση αυτή είναι αρκετά πολύπλοκη και απαιτεί μια πολύ ευαίσθητη και προσεκτική προσέγγιση.

Η σημερινή ημέρα δεν είναι ημέρα γιορτής, αλλά ημέρα προβληματισμού και κινητοποίησης. Και αυτό γιατί δε νοείται σε μια πολιτισμένη(;) χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ελλάδα να υπάρχουν καθημερινά ειδήσεις για δηλητηρίαση και βασανισμό αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.

Η οικονομική κρίση δεν αποτελεί δικαιολογία!

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα και στην Τρίπολη, καθώς εδώ και αρκετό καιρό όχι μόνο δε λύνεται το πρόβλημα αλλά χειροτερεύει. Πολλά τα αδέσποτα, πολλές οι επιθέσεις σε μικρούς και μεγάλους, αλλά πολλές και οι φόλες...

Πανικός προκλήθηκε, πριν από μικρό χρονικό διάστημα, στην Τρίπολη εξαιτίας των αμέτρητων φολών που βρέθηκαν σε διάφορες περιοχές της πόλης, αλλά και σε χωριά.

Θλίψη και αναστάτωση έφερε στους κατοίκους ο θάνατος όλων αυτών των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων... 

Όμως, μιας και η ημέρα είναι αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα, ας πούμε κάτι διαφορετικό, κάτι που ίσως τα βοηθήσει. Γιατί μόνο με λόγια και ευχές δε λύνεται κανένα πρόβλημα...

Υιοθέτησε και εσύ ένα αδέσποτο ζωάκι και σώσε ένα πλάσμα.

Μπες στη σελίδα στο facebook "Υιοθέτησε ένα σκυλάκι από την Τρίπολη" και κάνε μια ψυχούλα ευτυχισμένη!

Γίνε εθελοντής στον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης, κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

Μην κλείνεις το στόμα κάθε φορά που βλέπεις κάποιον να κακομεταχειρίζεται ένα αδέσποτο -ή μη- ζώο. Πες το! Διάδωσέ το! Τα μέσα είναι πλέον πολλά. Από τα κλασσικά (εφημερίδα, ραδιόφωνο, τηλεόραση) μέχρι και το ίντερνετ, το οποίο μέσω ενημερωτικών sites και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί ένα πολύ δυνατό "όπλο".

Τέλος, αναφορικά με τις φόλες που τοποθετούν ασυνείδητοι, θα ήθελα να τονίσω πως αποτελούν κίνδυνο και για τους ανθρώπους και κυρίως για τα μικρά παιδιά.

Σε έρευνα στην Αμερική έχει καταγραφεί ότι γυναίκες που έχουν υποστεί βιασμό σε ποσοστό 90% έχουν δει τον άνθρωπο που τις κακοποίησε να βασανίζει ή να σκοτώνει σκύλο.

Εσύ που ξέρεις ποιος βάζει τις φόλες και δε μιλάς, θυμήσου το, αν αυτόν τον άνθρωπο τον δεις δίπλα σε παιδάκι ή γυναίκα.

Ας κάνουμε την κάθε ημέρα γιορτή για τα αδέσποτα ζώα! Στο χέρι μας είναι...

Δείτε ένα όμορφο βιντεάκι αφιερωμένο στα αδέσποτα ζώα:

"Oλα τα ζώα είναι συναισθανόμενα πλάσματα. Θα δηλητηρίαζες, εγκατέλειπες ή σκότωνες ποτέ ένα μωρό;"

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.