Αφιερωματα

Οι άδειοι δρόμοι της Τρίπολης (photos)

Πρωτόγνωρες καταστάσεις, πρωτόγνωρες εικόνες. Η απαγόρευση μετακινήσεων έχει μετατρέψει και την Τρίπολη σε έρημη πόλη. Αδιάψευστος μάρτυρας ο φακός.

Τι κι αν σήμερα το ημερολόγιο δείχνει 25 Μαρτίου;

Τέτοια μέρα ΚΑΘΕ χρόνο η πόλη μας ζούσε μεγάλες πιένες με τον κόσμο να ξεχύνεται στους δρόμους γιορτάζοντας την επέτειο της επανάστασης.

Ο κορωνοϊός και όσα ακολούθησαν, με αποκορύφωμα την απαγόρευση κυκλοφορίας, έχουν μετατρέψει και την Τρίπολη, σε πόλη-φάντασμα. 

Περιδιαβήκαμε τη... Γρηγορίου Λαμπράκη, την Ελευθερίου Βενιζέλου, την Καλαβρύτων, την Παπαρρηγοπούλου, βρεθήκαμε στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, στη Λεωφόρο ΟΗΕ, στην οδό Καλαμάτας, στην πλατεία Βαλτετσίου, στην οδό Ουάσινγκτον, στην 28ης Οκτωβρίου, στην Εθνομαρτύρων προς Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου, στην οδό Ναυπλίου, στην πλατεία Κολοκοτρώνη και βέβαια στο κέντρο της Τρίπολης στην πλατεία Πετρινού... 

Ενα και το αυτό! 

Αδειοι δρόμοι και σοκάκια, καταστήματα με κατεβασμένα ρολά, "νεκρές" πλατείες, παιδικές χαρές, αθλητικοί χώροι!

Οσο κι αν γνωρίζουμε πως ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ πρέπει να γίνει οι εικόνες που καταγράψαμε -όχι μόνο σήμερα- και σε διάφορες ώρες μέσα στην ημέρα δεν μπορεί παρά να μας πληγώνει...

Δείτε και βγάλτε κι εσείς τα δικά σας συμπεράσματα  

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.