Στηλες

winamp wmp real qt

Ένα φλιτζάνι φράουλες την ημέρα μπορεί να σε σώσει

Η καθημερινή κατανάλωση περίπου ενός φλιτζανιού με φράουλες μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδου του σακχάρου στο αίμα σου.

 

 

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα άτομα τα οποία πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.

 

Η κλινική μελέτη έγινε με επικεφαλής τον Yves Desjardins σε 50 παχύσαρκα άτομα που πάσχουν με διαβήτη τύπου 2.

 

Όταν η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων κατανάλωνε κάθε μέρα 250 γραμμάτια φράουλες, μείωσε κατά ένα σημαντικό βαθμό τη δυσανεξία στη γλυκόζη και βελτίωση την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

 

Η έρευνα διαπίστωσε ότι η κατανάλωση σε καθημερινή βάση της συνιστώμενης ποσότητας φραουλών έχει παρόμοια επίδραση στους ασθενείς με την μετφορμίνη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία των ασθενών με διαβήτη τύπου 2.

 

Τα αποτελέσματα είναι σχεδόν ισοδύναμα με εκείνα της φαρμακευτικής αγωγής, σχολίασε ο Yves Desjardins.

 

Προηγούμενες μελέτες πάνω στα οφέλη της φράουλας είχαν αποδείξει ότι αποδείξει ότι η φράουλα βοηθά στην πρόληψη της μείωσης της νοητικής ικανότητας, στην καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

 

Πηγή: ipop.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.