Στηλες - Δρομοι της Τριπολης

winamp wmp real qt

Το μεγαλο μυστικο των παντοπωλων της Τριπολης (ph)

Οι Τριπολίτες παντοπώλες διακρίθηκαν στο εμπόριο τροφίμων καθώς η πόλη αποτελούσε το κέντρο εμπορίας, αποθήκευσης και διακίνησης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης της περιοχής της κεντρικής Πελοποννήσου.

Ένας αγνωστος Τριπολιτης...

 Ο Μαιναλιώτης, γνήσιος Τριπολίτης, λεβέντης Αρκάς, άγνωστος σε πολλούς Τριπολίτες, λησμονημένος από τους φίλους του κι αυτό ήταν και το παράπονό του.

Περιστεριωνες: "Tα κυρια αρχιτεκτονικα στοιχεια της πολης" (pics)

Οι περιστεριώνες της Τρίπολης, είναι λαϊκά αρχιτεκτονήματα χωρίς στολίδια, φτιαγμένοι όμως με μεράκι και βγαλμένοι μέσα από την ανάγκη, αφού αρκετοί κάτοικοι συμπλήρωναν τα οικονομικά τους με της εκτροφή περιστεριών.

Έξι γυναικειες θεοτητες του Ολυμπου

Η μυθολογία στους δρόμους της Τρίπολης κυριαρχεί, γι' αυτό το λόγο θα αναφερθούμε σε πρόσωπα της μυθολογίας τα οποία "φιλοξενούνται" στις γειτονιές της πόλης μας.

Τα... συντροφικα μπαρ της Τριπολης!

Η έρευνα του arcadia938.gr συνεχίζεται και αυτή τη φορά περπατάμε σε πιο "σκοτεινούς" δρόμους, δρόμους με έρωτες, τσακωμούς, άγριες νύχτες, τσαμπουκάδες και μπερδέματα.

Σπουδαιοι Αρκαδες καθηγητες! (part #2)

Η έρευνα που διεξάγει το arcadia938 συνεχίζεται και μας ταξιδεύει στο παρελθόν. Το δεύτερο μέρος των "Σπουδαίων Αρκάδων καθηγητών", είναι πολύ ενδιαφέρον...

Σπουδαιοι Αρκαδες καθηγητες! (part #1)

Το arcadia938.gr για άλλη μια εβδομάδα διεξάγει έρευνα για τις οδούς. Αυτή τη φορά, η έρευνα, επικεντρώνεται σε ανθρώπους των γραμμάτων και πιο συγκεκριμένα σε σπουδαίους Αρκάδες καθηγητές.