Στηλες - Δρομοι της Τριπολης

winamp wmp real qt

Τα... συντροφικα μπαρ της Τριπολης!

Η έρευνα του arcadia938.gr συνεχίζεται και αυτή τη φορά περπατάμε σε πιο "σκοτεινούς" δρόμους, δρόμους με έρωτες, τσακωμούς, άγριες νύχτες, τσαμπουκάδες και μπερδέματα.

Σπουδαιοι Αρκαδες καθηγητες! (part #2)

Η έρευνα που διεξάγει το arcadia938 συνεχίζεται και μας ταξιδεύει στο παρελθόν. Το δεύτερο μέρος των "Σπουδαίων Αρκάδων καθηγητών", είναι πολύ ενδιαφέρον...

Σπουδαιοι Αρκαδες καθηγητες! (part #1)

Το arcadia938.gr για άλλη μια εβδομάδα διεξάγει έρευνα για τις οδούς. Αυτή τη φορά, η έρευνα, επικεντρώνεται σε ανθρώπους των γραμμάτων και πιο συγκεκριμένα σε σπουδαίους Αρκάδες καθηγητές.

Η ιστορια πισω απο τα Χασαπικα της Τριπολης! (pic)

Η έρευνα του arcadia938, αυτή τη φορά επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο της πόλης, που άλλαξε αρκετές φορές μορφή. Αναφερόμαστε στα "χασάπικα", όπως ήταν γνωστά κάποτε, τα οποία βρίσκονταν στην Πλατεία της Νέας Δημοτικής Αγοράς.

Στους δρομους της Τριπολης!

Το arcadia938.gr αυτή την εβδομάδα φέρνει στο φως της δημοσιότητας τα ονόματα των δρόμων που δόθηκαν στη μνήμη δημάρχων της Τρίπολης. Διαβάστε τη στήλη "Στους δρόμους της Τρίπολης".

Όλα ειναι... δρομος! #2

Τα ιστορικά πρόσωπα που υπάρχουν στους "δρόμους της Τρίπολης" και πιο συγκεκριμένα στις οδούς της είναι άπειρα. Μέτα από έρευνα που πραγματοποίησε το arcadia938.gr διαπιστώθηκε ότι ανάμεσα σε τόσα πρόσωπα μόνο δυο ήταν θεατρικοί συγγραφείς.

Τα ρετρο "στεκια" της Τριπολης!

Όταν περπατάς στο κέντρο της Τρίπολης, αναρωτιέσαι αν αυτό που βλέπεις τώρα, ήταν κάτι τελείως διαφορετικό πριν 20 χρόνια. Τα σπίτια, οι πλατείες, τα κτίρια… Γενικότερα, σκέφτεσαι ότι η Τρίπολη ήταν μια εντελώς διαφορετική πόλη. 

Όλα ειναι... δρομος! #1

Τα ονόματα των οδών, απεικονίζουν την ταυτότητα της πόλης, κατά τρόπο αυθεντικό και παραστατικό. Όλοι μας κατοικούμε σε κάποια οδό, που μπορεί το όνομα της να το αναφέρουμε σχεδόν καθημερινά, όμως δεν γνωρίζουμε την ιστορία της και από πού πήρε το όνομα της.