Στηλες - Δρομοι της Τριπολης

Τα 9 ωραιότερα πάρκα της Τρίπολης (photos)

Τα πάρκα της Τρίπολης πέραν του ότι είναι πνεύμονας πρασίνου για την πόλη, προσφέρονται για να τα επισκεφτείς αν θέλεις να ξεφύγεις λιγάκι από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. 

Στους "Δρόμους της Τρίπολης" αυτή τη φορά θα δείτε τα 9 ωραιότερα πάρκα της πόλης, "μέσα" από φωτογραφίες.

Η Τρίπολη σύμφωνα με την καινοτόμο εφαρμογή WWF GreenSpaces, είναι μέσα στις πέντε κορυφαίες πόλεις σε πράσινους χώρους στην Ελλάδα.

Επίσης, το πάρκο της πλατείας Άρεως, στην οδό Παπαρρηγοπούλου, είναι 17ο στην Ελλάδα και έχει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στη χώρα.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν καταγράφονται τα πάρκα των οδών: Παπαρρηγοπούλου 60, Παπαρρηγοπούλου 54, Αγίας Βαρβάρας 16 - 24, Ιερολοχίτων, Αριστοφάνους 5 - 7, Αγίου Γεωργίου 148, Καλαβρύτων 2, Νικηταρά 22 και Μαινάλου 39.

 

Το άλσος Αγίου Γεωργίου Τριπόλεως: Περιλαμβάνει έκταση 180 στρεμμάτων. Το έτος 1916 οι δικηγόροι Τριπόλεως αγόρασαν μια έκταση από την Ιερά Μονή Επάνω Χρέπας και τις επόμενες δεκαετίες επεκτάθηκε αυτή, με την αγορά άλλων ιδιοκτητών.

Το πάρκο που βρίσκεται στην οδό Αγίας Βαρβάρας 16 - 24

 Το πάρκο στην οδό Μαινάλου 39

Το πάρκο στην οδό Καλαβρύτων 2

Το πάρκο "Φιλοδένδρων" στην οδό Παπαρρηγοπούλου 54

Το πάρκο "Φιλοδένδρων" στην οδό Παπαρρηγοπούλου 60

 

Το πάρκο στην πλατεία "Φιλικών"

Το πάρκο στην οδό Αριστοφάνους 5 - 7

Το πάρκο στην οδό Νικηταρά 22

Όποιο από τα παραπάνω πάρκα κι αν επιλέξετε για εκδρομή, πικ νικ, πρωινή άσκηση ή για απλό περπάτημα, θα περάσετε πολύ όμορφα!

Μην ξεχνάτε λοιπόν, να επισκέπτεστε τα πάρκα της πόλης μας! 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.