Στηλες - Δρομοι της Τριπολης

Οι Εφημεριδοπώλες της Τρίπολης!

Kάποτε στους "Δρόμους της Τρίπολης", υπήρχαν άνθρωποι που "όργωναν" την πόλη κουβαλώντας εφημερίδες και περιοδικά! 

Οι νέοι σήμερα δεν πρόλαβαν την ομορφιά εκείνων των χρόνων...

Ήταν η εποχή που δεν υπήρχαν τηλεοράσεις και υπήρχαν ελάχιστα ραδιόφωνα. Έτσι ο κόσμος των επαρχιακών πόλεων περίμενε πώς και πώς να καταφθάσει ο Τύπος των Αθηνών. 

Τα πρώτα χρόνια και μέχρι το 1960 περίπου, τις εφημερίδες στην ηπειρωτική Ελλάδα τις μετέφερε το τρένο. Σε πόλεις που δεν πήγαινε τρένο όπως τη Σπάρτη, τις μετέφερε αυτοκίνητο από την Τρίπολη και στα νησιά ακτοπλοϊκώς.

Αργότερα, ο Τύπος "ερχόταν" με τα αυτοκίνητα του "στόλου Χριστοδουλόπουλου", που πήγαιναν σε όλη την Ελλάδα. Ο κόσμος μαζευόταν έξω από τα Πρακτορεία και περίμενε να πάρει φρέσκια - φρέσκια την εφημερίδα του!

Οι Εφημεριδοπώλες της Τρίπολης

Στην Τρίπολη εκείνη την εποχή από μαρτυρίες ανθρώπων, οι κορυφαίοι εφημεριδοπώλες ήταν ο Γιώργος και ο Παναγιώτης. Και οι δύο όργωναν την Τρίπολη απ' άκρη σ' άκρη κουβαλώντας το βαρύτερο φορτίο των εφημερίδων και κάποιων περιοδικών. 

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια συνεχής συρρίκνωση στις πωλήσεις εφημερίδων. Σ' αυτό βέβαια συντέλεσε από τη μια η τηλεόραση, ιδιαίτερα όταν "έσπασε" το κρατικό μονοπώλιο της ενημέρωσης, δημιουργήθηκαν αρκετά ιδιωτικά κανάλια και η ενημέρωση έγινε πλέον πιο πλουραλιστική, πιο ζωντανή! 

 

Πληροφορίες από το βιβλίο "Στα χρόνια του Μόχθου" 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.