Στηλες - Δρομοι της Τριπολης

Τρίπολη: Βασίλης… ο 13χρονος ιμπρεσιονιστής! (video, photos)

Ο Βασίλης κατάγεται από την Τρίπολη και έχουμε να περιμένουμε πολλά από αυτόν! 

Ένα παιδί, που -παρά το νεαρό της ηλικίας του- έχει όνειρα, στόχους και έχει ανακαλύψει τον τρόπο που του αρέσει να εκφράζεται, τη ζωγραφική.

Ο Βασίλης μας άνοιξε την καρδιά του, μας μίλησε για τη μεγάλη του αγάπη, τη ζωγραφική και μας έκανε να την αγαπήσουμε και εμείς λίγο παραπάνω, μέσα από τα δικά του μάτια.

Μας εκμυστηρεύτηκε έναν από τους μεγαλύτερους στόχους του, το 2021 να κάνει τη δική του έκθεση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, με ήρωες του 1821, ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης.

Μπορεί να έχετε δει κι εσείς κάποιο έργο του και να μην το γνωρίζετε, διότι δεν είναι λίγες οι φορές που του έχουν ζητήσει πίνακές σε εκδηλώσεις που έχουν γίνει στην Τρίπολη.

Σε συζήτηση που είχαμε, αναφέρθηκε στο καλλιτεχνικό ρεύμα που τον εμπνέει αυτό το διάστημα και συγκεκριμένα είπε "Είμαι ιμπρεσιονιστής".

Ο Βασίλης, είναι ένας από τους μικρότερους ζωγράφους της Τρίπολης.

Ένα μικρό βιογραφικό σημείωμα…

Σε ηλικία μόλις 7 χρονών, ύστερα από παρότρυνση των δασκάλων του, ξεκίνησε μαθήματα ζωγραφικής με τον Άγγελο Γκλίνο.

Παράλληλα πολλές ήταν οι φορές που είχε τη τύχη και την τιμή να βρεθεί στο εργαστήρι του σπουδαίου ζωγράφου της Τρίπολης, Λεωνίδα Παπακωνσταντίνου, ο οποίος του προσέφερε απλόχερα γνώσεις, συμβουλές και τεχνικές στη ζωγραφική και τα χρώματα.

Τον Μάρτιο 2018, κι ενώ φοιτούσε στην έκτη δημοτικού, έκανε την πρώτη του έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Σαν παιδί ζωγραφίζω… κι εγώ"  στην Τρίπολη, με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τρίπολης, αλλά και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τον Μάιο 2018, σε έκθεση ζωγραφικής πάνινης τσάντας που πραγματοποίησε το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ο Βασίλης είχε φιλοτεχνήσει τέσσερις από αυτές.

Το 2019, το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Τρίπολης "Λύκειο Ελληνίδων", παρουσίασε στο Μαλλιαροπούλειο εκδήλωση με τίτλο "Ηρωίδες του ‘21", εκδήλωση που πλαισιώθηκε με τρεις πίνακές του.

Να σημειώσουμε πως πρόσφατα εκπροσώπησε με έναν πίνακά του το σχολείο του, σε ένα σχολικό διαγωνισμό με τίτλο "Πόλεμος και Παλαιστίνη". 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.