Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Οι "Παττακοί" ζουν ανάμεσά μας....

Ο Στυλιανός Παττακός, ένας εκ των πρωτεργατών της Απριλιανής Χούντας του 1967, πέθανε, πλήρης ημερών, χωρίς να έχει αναθεωρήσει τις απόψεις του περί αναγκαιότητας και ορθότητας του πραξικοπήματος, στο οποίο έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο.

Πλέον, μέσω του you tube και του ψηφιακού αρχείου της ΕΡΤ, μπορούμε κι εμείς οι νεώτεροι να διαπιστώσουμε πόσο γραφική περσόνα ήταν ο εν λόγω "κύριος", πανίσχυρος τότε και με πολλούς θαυμαστές...

 

Ο κομπλεξισμός, ο παρωχημένος τοπικισμός, ο ρατσισμός, οι ιδεοληψίες, η εγκληματική αφέλεια ως προς την ανάλυση των γεωπολιτικών δεδομένων, η φολκλορική αντιμετώπιση της ελληνικής ιστορίας και η μεγαλομανία ήταν τα στοιχεία εκείνα που συνέθεταν την προσωπικότητα του Παττακού. 

 

Πολλά απ' αυτά τα στοιχεία, συνθέτουν την προσωπικότητα μερίδας νεοελλήνων, αποδεικνύοντας περίτρανα πως η Χούντα άφησε πίσω της μια "κληρονομιά" που δεν θα πρέπει να υποτιμάται.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η αντίδραση κάποιων στην ενσωμάτωση προσφυγόπουλων ή ακόμα και παιδιών μεταναστών, στα σχολεία. Το...αστείο είναι πως όλοι δηλώνουν "μη-ρατσιστές"-διότι η ρατσιστική συμπεριφορά βλέπεται, δεν είναι "πολιτικώς ορθή"-, αλλά η συμπεριφορά τους δεν είναι μόνο ρατσιστική, είναι και κοντόφθαλμη, για να μην πούμε τίποτε χειρότερο.

 

Εκαιδευτικοί και γονείς κλείνουν σχολεία, για να μη "μολυνθούν" οι τάξεις των "ανώτερων και καθαρών" βλασταριών τους...Πολύ "καλό" παράδειγμα για τους νέους, δε νομίζετε;

 

Ταυτόχρονα, λαϊκιστικά μέσα ενημέρωσης, με ροπές κιτρινισμού, σιγοντάρουν τέτοιες κινήσεις, μήπως κι αρπάξουν καμιά διαφήμιση παραπάνω...

 

Συνεπώς, μην ειρωνεύεστε τις γιορτές της Χούντας στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τις δηλώσεις Παττακών, Παπαδόπουλων και Σια.

 

Οι συνεχιστές της ανόητης, ατελέσφορης και εθνοκεντρικής νοοτροπίας  που τους εξέθρεψε, ζουν ανάμεσά μας και, δυστυχώς, ενίοτε, μεταλαμπαδεύουν την βλακώδη ιδεοληψία τους στα μικρά παιδιά.

 

Ο Παττακός μπορεί να σταμάτησε να υφίσταται βιολογικώς, το πνευματικό κλίμα που τον ανάθρεψε, καλά κρατεί....

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.