Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Και ονειρεύονται Μαυσωλεία....

 

Eίμαι ο πρώτος που θα χειροκροτήσει οποιαδήποτε ρηξικέλευθη πρωτοβουλία, της όποιας δημοτικής αρχής, που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα βήμα προς τη βελτίωση της εικόνας που παρουσιάζει η πόλη για τους δυνητικούς επισκέπτες.

 

 

Αυτό έχει αποδειχθεί, φρονώ, πολλάκις. Στην περίπτωση αυτή, θα  μου επιτρέψετε, φαντάζομαι να εκφράσω μια απορία.

 

Είναι δυνατόν να είσαι δημοτικός άρχων και, αφενός, να έχεις "επιτρέψει" στην πόλη να εμφανίζει μια εικόνα σχεδόν πλήρους εγκατάλειψης και, αφετέρου, να σχεδιάζεις μαυσωλεία και νέα μουσεία με σκοπό, ακριβώς, να κάνεις την Τρίπολη ελκυστικότερη για τον επισκέπτη;

 

Κάπου εδώ υπάρχει μια δομική αντίφαση...

 

Φυσικά και δεν ευθύνεται μόνο η παρούσα δημοτική αρχή για τα τόσα προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη-αν και υπάρχουν σ' αυτήν στελέχη που μετράνε...δεκαετίες σε δημοτικά συμβούλια, σε επιτροπές κ.ο.κ-, αλλά, προεκλογικώς, ισχυριζόταν  πως η άμεση προτεραιότητά της θα ήταν η συντήρηση και βελτίωση των υποδομών του διευρυμένου δήμου. 

 

Τα αποτελέσματα είναι, μέχρι τώρα, απογοητευτικά...Πέρα από κάποιες αποσπασματικές κινήσεις, η πόλη "βουλιάζει" σε μια τελματική κατάσταση που, γρήγορα, θα μετατραπεί σε καθεστώς, αν δεν δραστηριοποιηθεί περισσότερο η δημοτική αρχή.

 

Θετική ήταν η προσπάθεια για τη διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, αλλά και σ' αυτό το θέμα ακόμα υπάρχουν "σκιές", ενώ είναι πολύ αμφίβολο αν θα μπορέσει η πόλη να εξαγάγει τα κατάλληλα συμπεράσματα απ' αυτή την εμπειρία και να υιοθετήσει κάποιες καινοφανείς, για τα δεδομένα της, πρακτικές. Ελπιδοφόρο είναι, ωστόσο, πως ήδη έχουν αποσπαστεί στο Δήμο Τρίπολης στελέχη του ευρύτερου δημοσίου τομέα, με πείρα σε δράσεις και δομές ευρωπαϊκού επιπέδου.

 

Στην..."ταμπακιέρα", τώρα...

 

Καλά τα μαυσωλεία, επιβεβλημένα τα μουσεία αλλά, την ίδια στιγμή, εγκαταλελειμμένα τα κτήρια που αποτελούν την πολιτιστική μας κληρονομιά και συνθέτουν την εικόνα της πόλης,  η αισθητική είναι μια έννοια άγνωστη,προφανώς, ως προς τους δημόσιους χώρους και όταν ο κ. Δήμαρχος αναρωτιόταν-δικαίως- αν οι πολίτες θέλουν να παρακολουθούν μόνο πανηγύρια, μια απάντηση-ερώτηση θα ήταν "Εσείς τι κάνετε για να τους δώσετε ερεθίσματα προς άλλες μορφές ψυχαγωγίας;"

 

Ωραία θα περάσουμε στα εγκαίνια του μαυσωλείου για τον Κολοκοτρώνη, δε λέω...Θα παρακολουθήσουμε ωραίες ομιλίες, ωραία αγήματα, ωραίους χορούς...Παράλληλα, θα αισθανθούμε και "εθνικά υπερήφανοι" που τα...κόκκαλα του "Γέρου του Μωρηά"- ειρήσθω εν παρόδω, είναι όντως τα δικά του κόκκαλα στην Άρεως; Νομίζω ποτέ δεν εξετάστηκε επιστημονικώς αυτό...Όχι πως έχει σημασία, βέβαια...- βρήκαν, πλέον, άξιο χώρο φύλαξης (Ελπίζω, πάντως,  πως δεν θα φυλάσσεται  επί..24ώρου όπως είχα ακούσει!)

 

Κι όταν ολοκληρωθούν οι "σεμνές" τελετές, να προσέξετε από που θα περάσετε με τ' αυτοκίνητά σας ή πεζή, γιατί η...λακκούβα θα ζει και θα βασιλεύει.....

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.