Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Για μια χούφτα ψήφους...

Η αντιπολίτευση, συγκεκριμένα οι κύριοι Σμυρνιώτης και Τσιαμούλος-ειδικά ο δεύτερος- αντέδρασαν στην.. "a la carte" ταχύτητα της δημοτικής αρχής, σχετικά με  περίπτωση αιτήματος πολιτιστικού συλλόγου, σε αντιδιαστολή με αντίστοιχο αίτημα άλλου συλλόγου, που δεν έτυχε της ιδίας αντιμετωπίσεως.

 

Καθώς το ζήτημα τέθηκε προ ημερησίας διάταξης, πυροδότησε μια σχετική ένταση.

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απάντησε πως σε κάθε περίπτωση πρέπει να τηρείται η δέουσα διαδικασία, είναι καθαρά θέμα διαδικασίας. 

 

Κατόπιν, η ένταση κορυφώθηκε, καθώς η αντιπαράθεση πήρε..."μικροπολιτικό" χαρακτήρα....

 

Βεβαίως, εμείς πιστεύουμε πως, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι δυνατόν να δαπανώνται τουλάχιστον 45 (!)  λεπτά για τέτοια ζητήματα, ενώ τα προβλήματα φυσικά και δεν λείπουν απ' το δήμο μας...Όμως, αντιλαμβανόμαστε, φυσικά, πως ένα κομμάτι της πολιτικής είναι και η άγρα κάθε ψήφου...

 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Νικολάου, προς τιμήν του, αποχώρησε απ' το δημοτικό συμβούλιο, δηλώνοντας πως η συζήτηση αυτού του τύπου είναι ευτελισμός.

 

 Σχετικά με το θέμα της Δημοτικής Πινακοθήκης, η συζήτησε περιστράφηκε γύρω απ' την τύχη του Φιλοτεχνικού Συλλόγου, καθώς αυτός στεγάζεται στο κτήριο/κληροδότημα  Τσιχριτζή που προορίζεται για να στεγάσει την Πινακοθήκη, όπως προβλέπεται άλλωστε και απ' τη διαθήκη του δωρητή.

Να σημειώσουμε πως, κατ' αρχάς, προοριζόταν για να στεγάσει παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης. Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Φιλοτεχνικού, κ. Εύη Μεντή, έτσι κι αλλιώς λειτουργεί ήδη Δημοτική Πινακοθήκη στο χώρο και δεν χρειάζεται να αλλάξει το υπάρχον status quo.  Η εισήγηση της δημοτικής αρχής ανέφερε πως ο σύλλογος θα πρέπει να μεταφερθεί στον ημιυπόγειο χώρο του κτηρίου. 

Mετά από συζήτηση, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τροποποίησε την αρχική του εισήγηση, με αποτέλεσμα να ψηφιστεί ομόφωνα απ' το συμβούλιο.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.