Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Σοκαριστήκατε..; Ελάτε τώρα....

"Σοκαρισμένη" δηλώνει η διεθνής κοινότητα, απ' την εκλογή Τραμπ, τουλάχιστον ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της...

 

"Σοκαρισμένοι" και έλληνες πολιτικοί, όλων των αποχρώσεων και βαθμίδων...

 

Οι έλληνες τηλεθεατές χλευάζουν,γι' άλλη μια φορά, τις επιλογές των κατοίκων των ΗΠΑ, όπως όταν εξελέγη Κυβερνήτης της Καλιφόρνια ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. 

 

Σοβαρευτείτε, κύριοι...

 

Αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, εδώ και πολύ καιρό, η έννοια της "Πολιτικής" έχει πάρει την "κάτω βόλτα" και έχει εξελιχθεί σε διαγωνισμό ανοησίας, τηλε-διασημοτήτων και λαϊκιστών.

Ειδικά, στην Ελλάδα, τα παραπάνω αποτελούν κανόνα εδώ και δεκαετίες, με αποκορύφωμα την είσοδο στην ελληνική βουλή του Βασίλη Λεβέντη, των Χρυσαυγιτών και διαφόρων περσόνων, που χρωστούν την εκλογή τους στην αναγνωρισιμότητά τους, που προκύπτει απ' τη συχνή έκθεση της ανοησίας  τους στα media-τα οποία αρέσκονται να "πουλάνε" ανοησία στους καταναλωτές.

 

Ακολουθεί κατά πόδας η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με περιπτώσεις τύπου Γκλέτσου, Μπέου, Μώραλη (βλέπε Μαρινάκη) και Ψινάκη-ασχέτως αν ο τελευταίος αποδεικνύεται πολύ καλή επιλογή για τον δήμο του Μαραθώνα.

Και ετοιμάζονται κι άλλοι να κατέλθουν στον πολιτικό στίβο...Κόμμα γνωστό και μη εξαιρετέο, με μεγάλη παράδοση, "παρακαλάει" το Σάκη Ρουβά να γίνει υποψήφιός του...Λέτε να μην...εκλεγεί..;;;

Οι επαγγελματίες της πολιτικής, με τις σπουδές στο Χάρβαρντ ή το Γιέιλ, ή ακόμα ακόμα το LSE, δεν πείθουν, πλέον, τις μάζες, όσο κι αν προμοτάρονται απ' τα ΜΜΕ.

 

Αυτό φάνηκε κι απ' την εκλογή Tραμπ.

 

Δυστυχώς, όλοι εγκαλούν τον "λαϊκιστή" Ντόναλντ, αλλά οι ίδιοι είναι χειρότεροι, στηριζόμενοι στις πελατειακές σχέσεις και τη διαπλοκή, με τ' άλλα κέντρα εξουσίας.

 

Εμφανίζεται, λοιπόν, ένας "γραφικός" αλλά πάμπλουτος επιχειρηματίας και λέει: "Εγώ είμαι εναντίον του κατεστημένου".

 

Αποτέλεσμα: οι ψηφοφόροι στις ΗΠΑ λένε "Τι έχουμε να χάσουμε; Χειρότερος απ' τους άλλους, δεν θα είναι.."

 

Το "θράσος" της απελπισίας...

 

Την ίδια στιγμή, οι ημεδαποί 'γραφικοί", τύπου Καρατζαφέρη και Καμμένου, συγχαίρουν τον Τραμπ, χέρι-χέρι με την Ζαν Μαρί Λεπέν και το Νάιτζελ Φάρατζ...

 

Αυτοί είμαστε, πλέον, κύριοι...Αποδεχθείτε το!

 

Αν δεν με πιστεύετε, ελάτε να δείτε ένα, για παράδειγμα, δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τρίπολης, θα διαπιστώσετε πως και ο Τραμπ....πολύ σας είναι!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.