Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Σώρρας και ξερό ψωμί!

 

Το φαινόμενο "Αρτέμης Σώρρας", σε μια, σχετικώς, ορθολογικά δομημένη και σκεπτόμενη χώρα, δεν θα είχε απασχολήσει κανέναν παρά μόνο τους συντάκτες μιας στήλης με τίτλο "Γραφικοί και περίεργοι", σε μια εφημερίδα ή ιστότοπο.

Όχι, όμως, στην Ελλάδα!

 

Εδώ, απασχολεί όλα τα ΜΜΕ, έγκυρα και μη, τη δικαιοσύνη- μέχρι και τον Άρειο Πάγο (!), τα πολιτικά κόμματα και, αναπόφευκτα, τις Δ.Ο.Υ!

 

Αντί να διακανονίζουν τα χρέη τους, αξιοποιώντας τις σχετικές διευκολύνσεις του νόμου, ορισμένες εκατοντάδες πολίτες πείθονται εντέχνως ότι αρκεί να γίνουν συνδρομητές στο «μαγαζί» του Αρτέμη Σώρρα και να «μηνύουν» όποιον βρουν μπροστά τους, καθώς (νομίζουν) πως έχουν την κάλυψη των 600 δισ. που, δήθεν, διαθέτει ο γενναιόδωρος επικεφαλής τους!

 

Τρικυμία εν κρανίω, δηλαδή...

 

Όμως, ακόμα και η δικαιοσύνη απεφάνθη πως «Ουδόλως αποδείχθηκε η ανυπαρξία του ανωτέρω χρηματικού ποσού ή η πλαστότητα των τίτλων που το ενσωματώνουν. Εξάλλου, ουδέποτε υπήρξε πρόθεση των κατηγορουμένων να προκαλέσουν σύγχυση στην κοινή γνώμη, παρά τούτοι κινήθηκαν αποκλειστικά από αγαθά κίνητρα και, συγκεκριμένα, ωθούμενοι από την επιθυμία τους να βοηθήσουν το κράτος». 

 

Το παραπάνω, γελοίο ουσιαστικά, σκεπτικό αποτελεί μέρος της απόφασης του Η' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών το 2013, όταν ένας άλλος "δημόσιος άνδρας"-πολύ περισσότερο δημοφιλής και αντιμετωπιζόμενος, εδώ και χρόνια, από την κοινή γνώμη ως "σοβαρός πολιτικός"-, ο νυν Αντιπρόεδρος της..."μετριοπαθούς", πλέον, Νέας Δημοκρατίας, Άδωνης Γεωργιάδης, είχε καταθέσει μήνυση κατά του κ. Σώρρα για διασπορά ψευδών ειδήσεων κλπ...

Επιπρόσθετα, εισαγγελέας της βόρειας Ελλάδας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος επικεφαλής ασφαλιστικού ταμείου (του Δημοσίου), επειδή ο τελευταίος αρνήθηκε να δεχτεί τις αιτήσεις ασφαλισμένων  που ζητούσαν συμψηφισμό των οφειλών τους με … ομόλογα του τρισεκατομμυριούχου Σώρρα!

 

Το τελευταίο είναι πολύ πρόσφατο γεγονός...

 

Μου φαίνεται πως ο κ. Σώρρας αποτελεί μια ιδιάζουσα περίπτωση μεγαλομανούς, εθνοφασιστικών τάσεων αλλά και κουτοπόνηρου ατόμου, που βρήκε τρόπο να "πιάσει" την καλή, αφού δέχεται συνδρομές απ' τα μέλη της....νέας αυτής "θρησκείας"!

 

Συνεπώς, ίσως, κάποτε φθάσει στο σημείο να έχει, πραγματικά, στην κατοχή του σημαντική περιουσία και, γιατί όχι, μια θέση στα έδρανα της ελληνικής βουλής, εφόσον όντως κατέλθει ως υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

 

Από την άλλη, οι έλληνες βρίσκονται σε "Συλλογική κατάθλιψη" (Κυριάκος Μητσοτάκης, σε άρθρο για την εφημερίδα "Κεφάλαιο"), "Αντιμετωπίζουν μια ζοφερή κατάσταση" (Χρ. Βερναρδάκης, Υπουργός Επικρατείας, χθες στην Τρίπολη), βρίσκονται μπροστά στο δυσκολώτερο έτος από καταβολής του ελληνικού κράτους (Όλοι οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ, του ALPHA και λοιπά...).

 

Άρα, γιατί να μην καταφεύγουν σε ότι λύση παρουσιάζεται μπροστά τους, ακόμα κι όταν αυτή είναι εμφανέστατα μη ρεαλιστική και, επιεικώς, γελοία;;

 

Σώρρας και ξερό ψωμί...

 

Και στο βάθος ο "σωτήρας", τύπου Τραμπ, Λεπέν, Πούτιν ή Ερντογάν....

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.