Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

Oδυσσέα....come back home!

Δεν αναφερόμαστε στον βουλευτή Αρκαδίας- που, άλλωστε, δεν εγκατέλειψε ποτέ το "σπίτι" του, σαν κάτι άλλους- , αλλά στον ομηρικό Οδυσσέα Λαερτιάδη, τον κεντρικό ήρωα της κωμωδίας του Ιάκωβου Καμπανέλλη, "Οδυσσέα, γύρισε σπίτι".

 

Το έργο θα παρουσιαστεί απ' τις 23 έως και τις 30 Ιανουαρίου στο Μαλλιαροπούλειο, Δημοτικό Θέατρο της Τρίπολης, απ' τη Θεατρική Ομάδα της πόλης και αποτελεί την 65η παραγωγή της, σε διάστημα 33 ετών συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της "πρωτεύουσας" της Πελοποννήσου.

 

 

Το συγκεκριμένο έργο γράφτηκε το 1952 και η πρώτη μορφή του είχε τον τίτλο "Η απολεσθείσα Ιθάκη". Η σημερινή του μορφή είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς επεξεργασιών εκ μέρους του συγγραφέα, τριών τουλάχιστον. 

 

Oυσιαστικά, πρόκειται για μια πολιτική κωμωδία, με διαχρονικά στοιχεία που αφηγείται τις περιπέτειες του Οδυσσέα και των συντρόφων του, όταν φτάνουν σε μια χώρα όπου ο Οδυσσέας ήδη αποτελεί μυθικών διαστάσεων ήρωα!

 

Όμως, ο πραγματικός Οδυσσέας- σε αντίθεση με τον "μυθικό- δεν..."ικανοποιεί" τις απαιτήσεις του πολιτικού marketing, όπως τις αντιλαμβάνεται ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος αντικαθιστά τον...Οδυσσέα με κάποιον που είναι περισσότερο..."πολιτικώς ορθός", με αποτέλεσμα, φυσικά, την αντίδραση του original Οδυσσέα και τη δημιουργία κωμικών καταστάσεων!

 

Οι παραστάσεις θα ξεκινούν καθημερινά στις 20:45, ενώ κρατήσεις θέσεων γίνονται στο χώρο του θεάτρου μεταξύ 12:00-13:30 και 18:00-19:30 ή στο τηλέφωνο 2710-233111, τις ίδιες ώρες.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.