Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

To μεγαλύτερο σόου στον πλανήτη!

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Βαρκελώνης έδωσε μια αξέχαστη παράσταση χθες, βγαλμένη απ' ευθείας μέσα απ' τον κόσμο του κινηματογράφου...

Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα απ' την τηλεόραση ή, ακόμα περισσότερο, βρίσκονταν μέσα στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα, έμειναν "εκστατικοί" με την εξέλιξη και, φυσικά, το αποτέλεσμα ενός ποδοσφαιρικού παιχνιδιού που έμοιαζε αποκύημα φαντασίας ενός σεναριογράφου!

 

Η στήλη δεν ασχολείται παρά σπάνια με τα αθλητικά δρώμενα, αλλά αυτό που έγινε χθες βράδυ στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, ξεπερνά, κατά πολύ, τα στενά πλαίσια της ποδοσφαιρικής "βιομηχανίας" και αγγίζει τα όρια της υψηλού επιπέδου ψυχαγωγίας, αφού απεδείχθη, γι' άλλη μια φορά, πως η "αύρα" που ακολουθεί τη συγκεκριμένη ομάδα, δικαιολογεί απόλυτα το σλόγκαν του σωματείου ""Μes que un club" (κάτι παραπάνω από ομάδα).

Και μπορεί ο ιδεολογικός και ιδεαλιστικός "μύθος" που συνοδεύει την ιστορική πορεία του Καταλανικού συλλόγου να έχει, ουσιαστικά, καταρριφθεί στην εποχή της πλήρους απομυθοποίησης των πάντων που διανύουμε, αλλά αγώνες όπως οι χθεσινοί, δημιουργούν νέα πλαίσια "μυθοποίησης" για την αγαπημένη "Barca" (η σωστή προφορά είναι "Μπάρσα" και όχι "Μπάρτσα") των Καταλανών.

 

Άλλωστε, η ομάδα αυτή ποτέ δεν αντιμετωπιζόταν ως ένα φαινόμενο αποκλειστικά αθλητικής φύσεως, αλλά ως ο φορέας εθνικού και  πολιτικό-κοινωνικού αυτοπροσδιορισμού των κατοίκων της Βαρκελώνης και όχι μόνο...

Σε τελική ανάλυση, όταν ο κόσμος του αθλητισμού συναντά την...Τέχνη, δημιουργείται ένα ιδιαίτερα ελκυστικό μείγμα πραγματικής ψυχαγωγίας, που πραγματικά προάγει έννοιες όπως αυτές της αγωνιστικότητας, της επιμονής αλλά και του υγιούς ανταγωνισμού, της περίφημης "άμιλλας"...Aκόμα και η "νοσηρή" ενίοτε αντιπαράθεση Μαδρίτης-Βαρκελώνης, αποκτά μια essance "ρομαντισμού", όταν εκφράζεται ποδοσφαιρικά...

 

Να σημειώσουμε πως, ως συνήθως, είδαμε πολλά σχόλια, πικρόχολης φύσεως, από...Έλληνες-σχετικά με τον τρόπο που επικράτησε η ομάδα της Βαρκελώνης-, ενώ, την ίδια στιγμή, οι Γάλλοι δημοσιογράφοι παραδέχτηκαν πλήρως την ανωτερότητα της Ισπανικής-ωχ, συγγνώμη..λάθος!- Καταλανικής ομάδας! 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.