Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

H Mαντουβάλου, ο Χατζητόλιος και ο...Ντόναλντ Ντακ!

Γεμάτο ήταν το Πνευματικό Κέντρο στις 31 Μαϊου, από γονείς κυρίως αλλά και πολίτες που πάνε σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, προκειμένου να παρακολουθήσουν την ημερίδα με τίτλο "Τι δρομολογείται για την Παιδεία".

Επιθυμώντας και εμείς να βοηθήσουμε στην εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, όπως εκφράστηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, θα θέλαμε να προτείνουμε κάποιες ενέργειες που φρονούμε πως θα επαναφέρουν τους ελληνόπαιδες στο σωστό δρόμο.

 

Κατ' αρχάς, δεν γίνεται οι μαθητές να διδάσκονται δυο βερσιόν για τη δημιουργία του ανθρωπίνου είδους. Καθώς βρίσκονται σε πολύ μικρή ηλικία, κάτι τέτοιο είναι εγκληματικό (sic). Συνεπώς, προτείνουμε δημοψήφισμα για να αποφασιστεί εάν ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο ή αποτελούμε εξέλιξη αμφιβίων όντων, κατά την εξελικτική θεωρία.

 

Κατά δεύτερον, νομίζουμε πως ήρθε η ώρα να επανέλθει εις τα σχολεία, τουλάχιστον, η καθαρεύουσα και το πολυτονικό σύστημα γιατί τα παιδιά μας έχουν καταντήσει "αμερικανάκια" που συνεννοούνται μεταξύ των με ακατάληπτες δια τους ενήλικες σημειολογικές προσμίξεις της ελληνικής, αγγλοσαξωνικής και λατινικής γλώσσης (greeklish) ενώ υπάρχουν και κατάπτυστες περιπτώσεις χρήσεις των "γίντις"...

 

Επίσης, ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός κάθε Κυριακή, η καθημερινή κατήχηση και οι παρελάσεις των μαθητών θα πρέπει να αποτελούν το αντικείμενο μιας νεοσυσταθείσας επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας με την επωνυμία "Οι Νεφελοκαμμένοι".

 

Ανυπερθέτως, συνιστούμε και μια πανηγυρική εκδήλωση σε πρωτεύουσα νομού της Πελοποννήσου-της "Παλαιάς Ελλάδας" που φυλάττει τας Θερμοπύλας και αντιστέκεται στους...Εφιάλτες (sic)- κατά την οποία θα αναγνωσθεί δημοσίως για πρώτη φορά η βελτιωμένη εγκύκλιος περί Θεματικών Εβδομάδων, με τρεις και πάλι ενότητες: Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια.

 

Το μάθημα των θρησκευτικών θα πρέπει να μετονομαστεί σε μάθημα "Διδασκαλία του Ορθού Θρησκευτικού Δόγματος"-αυτό που είναι, δηλαδή- και οι ώρες διδασκαλίας να τριπλασιαστούν!

 

Οι ημερίδες οφείλουν, σε κάθε περίπτωση, να έχουν και εκπροσώπους της αντίθετης ή διάφορης, αν θέλετε, απόψεως. Επομένως, μαζί με τον κ. Χατζητόλιο και την κ. Μαντουβάλου, την επόμενη φορά θα πρέπει να κληθούν οι κάτωθι:

 

Αδαμάντιος Κοραής, Χριστόφορος Κολόμβος, Ντόναλντ Ντακ και ο...Μπάμπης ο Σουγιάς.

 

Τέλος, οφείλουμε να παρακαλέσουμε όλους όσους εμπλέκονται εις το νευραλγικόν ζήτημα της παιδείας των νέων για το εξής:

 

Ψυχραιμία και όχι υπερβολές

 

Στο μεταξύ, η θεματική εβδομάδα έγινε κανονικά, όπως έκρινε το κάθε σχολείο, υπήρξαν μάλιστα και πολύ θετικές καταγραφές σε σχέση με το πως την αντιμετώπισαν οι μαθητές των Γυμνασίων...

 

Δεν θα είναι η πρώτη φορά, άλλωστε, που τα παιδιά θα αποδειχθούν ωριμότερα κάποιων ενηλίκων...

 

Οι γονείς οφείλουν να δίνουν "τροφή για σκέψη", ασφάλεια, εμπειρίες και χρόνο στα παιδιά τους, όχι να τους επιβάλλουν το δικό τους τρόπο σκέψης και αντίληψης της πραγματικότητας...

 

Τα παιδιά δεν "ανήκουν" ούτε στους γονείς τους, ούτε σε ευαγή ιδρύματα...Είναι μέλη του ανθρωπίνου είδους, μελλοντικοί πολίτες, διακριτές προσωπικότητες και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται από όλους!

 

Kαι, πρωτίστως, από την εκάστοτε Κυβέρνηση που συνηθίζει να ταλαιπωρεί γονείς και μαθητές, με πρόχειρες εφαρμογές δράσεων που κινούνται μεν προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά αναποτελεσματικά και τυχάρπαστα...

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.