Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Μνημειακοί" κεφτέδες, "ηρωικά" κόκκαλα..

Κινήσεις εντυπωσιασμού, λαϊκιστικής εμπνεύσεως, από την κεντρική και τοπική διοίκηση, ελλείψει χρημάτων και σχεδιασμών για σοβαρά έργα υποδομής...

Κλασσική η συνταγή: "Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις, μην κάνεις τίποτε" (W. Churchil). Στην περίπτωση της Ελλάδας, το "τίποτε" μεταφράζεται σε ανακηρύξεις χώρων εστίασης σε μνημεία του ελληνικού πολιτισμού και σε δημιουργία μαυσωλείων για να φυλάττονται οστά ηρώων-οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, όταν βρίσκονταν στη ζωή, ήταν πολέμιοι με κάθε κραυγαλέα εκδήλωση ματαιοδοξίας εκ μέρους των ιθυνόντων...

 

Όταν είσαι στο χείλος του γκρεμού και, σχεδόν, όλοι εκφράζονται απαξιωτικά για το "έργο" σου, η λύση είναι προφανής: Τόνωση του "πατριωτισμού" και της φιλαυτίας, μέσω ανορθολογικών επιδείξεων αμετροέπειας και παντελούς ελλείψεως μέτρου..

 

Οι "ιθαγενείς" όμως, που πλέον αγωνίζονται μέρα με τη μέρα για να διατηρήσουν ένα αποδεκτό επίπεδο διαβίωσης και, ουσιαστικά, επιβιώνουν παρανομούντες κατά συρροή, δεν φαίνονται και τόσο δεκτικοί σε αυτού του τύπου το "κουτόχορτο"..Θα προτιμούσαν, σαφώς, παροχές και πάλι παροχές, όχι μνημεία και μαυσωλεία..Από τα τελευταία, έχουμε ένα σωρό, λόγω και της πλούσιας ιστορίας μας..

 

Παρ' όλα αυτά, μέσα στη γενικευμένη απάθεια και το "μπάχαλο" που καλείται, ακόμα, "ελληνικό κράτος", ελάχιστοι απορούν και εξίστανται με το βίαιο και μολυσματικό ανορθολογισμό που τείνει να γίνει..."κανονικότητα", που λέει και ο κ. Τσίπρας...

 

Αν ζούσε ο Κολοκοτρώνης και ο Λεωνίδας του Λυγουριού-ή της Επιδαύρου, μάλλον, αφού είναι "Μνημείο των νεωτέρων χρόνων" η ταβέρνα του-, τι θα έκαναν, άραγε..; Να τολμήσω μια εικασία...Θα μας "μούντζωναν" και με τα δυο χέρια!

 

Τι άλλο να πει κανείς...Ευτυχώς, που υπάρχει- μεταξύ λίγων ακόμη φωτεινών παραδειγμάτων- και το άθλημα του μπάσκετ να σώζει την εθνική μας αξιοπρέπεια..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.