Στηλες - Ει εσεις οι απ' εξω

"Στοίχημα" για τον κ. Παυλή η "Nύχτα...Shock Price"

Η ανακοίνωση πως θα διοργανωθεί και στην Τρίπολη "Λευκή Νύχτα", με την ονομασία "Νύχτα...Shock Price", έγινε δεκτή με σχετικώς θετικό τρόπο από την πόλη.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι αρνητικές απόψεις, τόσο ως προς την ουσία μιας τέτοιας διοργάνωσης όσο και ως προς την υιοθέτηση ξενικής ονομασίας.

 

Ως προς το δεύτερο, θα λέγαμε πως είναι ολίγον τι υποκριτικό, σε μια χώρα που, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, οτιδήποτε θέλει να παρουσιαστεί ως "μοντέρνο", "καινοτόμο" και έχει ως κύρια ομάδα-στόχο τους νέους, έχει ξενική ονομασία-κυρίως αγγλοσαξωνικής προελεύσεως-, να έχουμε "πρόβλημα" με το γεγονός πως το ίδιο πράττει και ο Δήμος Τρίπολης. Μπορεί, βέβαια, η υιοθέτηση μιας ιδιαίτερα επιτυχημένης ελληνικής ονομασίας να είχε ακόμα περισσότερη επικοινωνιακή δυναμική, αλλά, προφανώς, δεν υπήρξε τέτοια σκέψη και, εδώ που τα λέμε, δεν θα ήταν και εύκολο να βρεθεί κάποια τέτοια..

 

Από εκεί και πέρα, η συγκεκριμένη δράση είναι προφανές πως αποτελεί μεγάλο πολιτικό "στοίχημα" για τον Δήμαρχο της πόλης, κ. Παυλή, αφού, ουσιαστικά, είναι το πρώτο πράγμα που γίνεται στην Τρίπολη από την παρούσα δημοτική αρχή, για πρώτη φορά και φιλοδοξεί να καταστεί θεσμός. Μέχρι τώρα, ο Δήμος έχει απλώς αποδυθεί σε μια διαχείριση, κυρίως οικονομικής φύσεως, καθώς, σύμφωνα με τις κατά καιρούς δηλώσεις στελεχών της παράταξης του κ. Δημάρχου, τα ταμεία ήταν "άδεια" όταν παρέλαβαν τη διοίκηση.

 

Με δεδομένο πως και οι κάθε λογής κανονισμοί αργούν να υλοποιηθούν, η "Nύχτα...Shock Price" αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για το Δήμο να "κερδίσει" τις εντυπώσεις, όχι μόνο εξαιτίας αυτής καθαυτής της εκδήλωσης, αλλά και αμβλύνοντας την εικόνα μιας , σχεδόν, "ανύπαρκτης" πολιτισμικής δραστηριότητας-όσον αφορά και τις εκδηλώσεις του "Φεστιβάλ Τρίπολης"..

 

Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει ο κ. Δήμαρχος, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να "πιέσει", με την καλή έννοια, τους επαγγελματίες ως προς την ουσιαστική εφαρμογή της έννοιας "Shock Price", για να μην μείνει η ονομασία "κενό γράμμα"...

 

Επιπροσθέτως, θα πρέπει να διασφαλιστεί η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων δημοτών στη διοργάνωση, εφόσον και ο άξονας που καθορίστηκε όσον αφορά τα δρώμενα, είναι ιδιαίτερα εκτεταμένος και.."φιλόδοξος" για μια πόλη σαν την Τρίπολη..

 

Οι υπόλοιπες παράμετροι-μουσικά σχήματα, παρουσιαστής- είναι νευραλγικής σημασίας για την επιτυχία, αλλά δεν θα πρέπει να κυριαρχήσουν "αγοραίες" λογικές, ικανοποίησης της "μάζας" και δούμε κανέναν παρουσιαστή, απευθείας από τον...Άγιο Δομήνικο!

 

 

Τέλος, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοικτά, θα πρέπει και αυτοί να νιώσουν συμμέτοχοι στην εκδήλωση και όχι "εκβιαζόμενοι" ή "αγγαρειομάχοι"....Αυτό, βέβαια, βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια των εργοδοτών..

 

Σε κάθε περίπτωση, η εκδήλωση αυτή θα είναι κομβικής σημασίας για τη δημοτική αρχή και θα οδηγήσει στην εξαγωγή πολλών, πολιτικής φύσεως, συμπερασμάτων..Μην ξεχνάτε πως, ουσιαστικά, ο κ. Δήμαρχος έχει ξεπεράσει το μέσον της θητείας του και οι εκλογές μπορεί και να έρθουν συντομότερα απ' ότι υπολογίζαμε όλοι...

 

Άλλωστε, αμέσως μετά, ακολουθεί και άλλο ένα μεγάλο "στοίχημα" για τη δημοτική αρχή...Αλλά, ας μην προτρέχουμε...

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.